fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Rezultat vječitog derbija najviše razveselio nogometnu Hercegovinu

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Njzadovoljniji nakon današnjega gradskog sarajevskog derbija svakako su u Zrinjskom i Širokom Brijegu s obzirom da je vječiti derbi na polupraznom Koševu završio bez zgoditaka pa je Željo sa Zrinjskim bodovno izjednačen prije pet završnih kola prvenstva, dok Širokobriježani eventualnom pobjedom nad Radnikom imaju priliku povećati svoju prednost ispred Sarajeva u toj njihovoj borbi za 3. mjesto.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri domaćih. Nakon 20 minuta nije bilo većih uzbuđenja, da bi u 23. odličan prodor napravio Hebibović, dobro poslužio Rahmanovića u šesnaestercu, ali je veznjak Sarajeva iskosa pogodio vratnicu.

Sporna situacija se desila u 29. minuti, Vranješ je pao nakon dvoboja s Bekićem, ali je sudac signalizirao da se igra nastavi. Vrijedna spomena iz prvog dijela utakmice je i iznenadna šansa za Zajmovića, ali ispred njega u zadnji tren intervenira vratar Sarajeva Bojan Pavlović.

Nakon odmora, nije bilo većih uzbuđenja do 61. minute, kada je ponovo u sjajnoj prilici Rahmanović. Igrač Sarajeva nadskočio je Graovca, šutirao s pet metara glavom, ali lopta odlazi pored Željinog gola. Potom su uslijedile loše reakcije Vranješa u 62. minuti u šesnaestercu Sarajeva, kao i rezerviste Šabanovića na drugoj strani.

Daklke, ostalo je tih u nogometu najnepopularnijih 0:0, dok su u jedinoj utakmici današnjeg programa Lige za opstanak GOŠK i Vitez igrali 1:1. Vodeći gol za domaće zabio je Rodin u 47. minuti, a nekih 15 minuta prije kraja Vukoja poravnao na konačnih 1:1. Rezultat je to kojem su se svakako najviše obradovali u Slobodi i Čeliku, izravnim konkurentima GOŠK-a u toj njihovoj borbi za opstanak.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});