fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Robert Prosinečki objasnio Španjolcima zašto se neće ponoviti Jugoslavija!

Autor: Sportske novosti

MADRID - Španjolsi dnevnik Marca objavila je uoči večerašnje prijateljske utakmice Španjolske i Bosne i Hercegovine veliki intervju s izbornikom Zmajeva i legendom hrvatskog nogometa Robertom Prosinečkim.

Teme su bile raznovrsne. 50-godišnji legendarni ‘Žuti’ na klupi je bosanskohercegovačke reprezentacije već gotovo godinu dana i još je uvijek neporažen kao izbornik BiH u Ligi nacija.

Kako vidite svoje šanse u utakmici sa Španjolcima?

Španjoska ulazi u fazu smjene generacije, kao i mi. Neki sasvim novi igrači dolaze na scenu. Za nas je to vrlo važna utakmica i smatram da možemo odigrati na toj visokoj razini. Sigurno je da je Španjolska favorit. Imaju sjajne igrače, ali imamo i mi svoje adute poput Pjanića, Džeke i drugih… Otišli su neki važni igrači – Ibišević, Misimović itd., jedni od najvećih igrača u povijesti BiH, međutim imamo mnoge mlade i talentirane nogometaše željne dokazivanja. Na kraju svega, cilj nam je europsko prvenstvo. Bio bi to zaista velik uspjeh.

“Sve je moguće. Hrvatska može pobijediti, kao što je napravila i u polufinalu Svjetskoga prvenstva u Rusiji. Englezi su zahtjevni protivnici koji imaju novu generaciju mladih i talentiranih igrača. Ali, kao što sam već rekao, Hrvatska može pobijediti bilo koga.”

“Ja pušim i nemam problema s tim da to kažem javno. Ali tu već postoji nekakav mit u vezi toga. Previše je priče oko moga pušenja u odnosu na to koliko sam ja stvarni konzument. Ne mogu reći da ne pušim. Pušio sam i kao igrač, ne mogu reći da nisam. Manje, ali jesam. Svjestan sam da to nije bilo dobro za mene, ali da je to utjecalo na moju igru, prestao bih. Nemam nikavih problema s tim. U ovo moderno doba malo igrača puši, a u moje vrijeme mnogi su bili pušači. Da sada vidim svog igrača kako puši, ništa mu ne bih rekao. A što da mu kažem kad i sam pušim…”

Mislite li da Španjolskoj prijeti rizik od balkanizacije s obzirom na trenutno stanje u Kataloniji? Strahujete li da u Španjolskoj može doći do rata kao u Jugoslaviji?

“Ne. I to zaista mislim. Ovo su neka sasvim druga vremena. Možda će se jednoga dana Katalonija u potpunosti odcijepiti, ne znam, ali ne smatram da će tu biti rata.”

Hrvat ste, zatim ste igrali za Crvenu zvezdu, a sada ste izbornik BiH…

“Čudesno, zar ne? Pomalo od svega. U životu se događaju priče na koje nekad ne možete niti pomisliti. Dobio sam ponudu da vodim bosanskohercegovačku reprezentaciju i sada vodim momčad punu talentiranih nogometaša. Vrlo sam sretan zbog toga.”

O porazu Španjolske u Zagrebu…

“Nisam iznenađen, Hrvatska zaista može pobijediti bilo koga. Imaju fantastične igrače i svi su se iskazali kao ratnici. U prvoj su utakmici izabranici Zlatka Dalića izgubili 6:0 i to ih je moralo motivirati. Utakmica je bila sjajna i Vatreni su zaslužili pobjedu. Bilo je i pomalo sreće na samome kraju, ali morate imati i ponešto sreće ako namjeravate pobijediti Španjolsku.”

O Lovrenu…

“Čuo sam nešto o njegovim izjavama, ali nisam pročitao do kraja. Ne mogu previše suditi, ne znam zašto je to rekao, ali sam uvjeren da to ne može izaći na dobro”, zaključio je ovu priču legendarni hrvatski reprezentativac.

Autor: Sportske novosti
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});