fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Korisnik

Rusija nikad nije svladala vatrene, evo kako su prošli prijašnji susreti

Autor: Hina

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije izgubila od Rusije, a u pet dosadašnjih susreta dva puta je slavila pri čemu jednom nakon izvođenja jedanaesteraca.

U pet dosadašnjih susreta “Vatreni” su slavili samo jednom unutar 90 minuta, a još jednom nakon izvođenja kaznenih udaraca, a preostale tri utakmice završile su bez pogodaka.

Prvi hrvatsko – ruski dvoboj odigran je 6. rujna 2006. na startu kvalifikacija za EP 2008. u Austriji i Švicarskoj. Bila je to prva kvalifikacijska utakmica sa Slavenom Bilićem na klupi, te početak “Modrićeva ere” u dresu “Vatrenih”.

Tri dana uoči ogleda u Moskvi dogodila se “afera Fontana”. Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban su bez dozvole napustili kamp i otišli u noćni provod. Kada je otkriven njihov prijestup, Bilić ih je izbacio iz momčadi za utakmicu u Moskvi. Priliku su dobili “klinci” Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Eduardo.

Rusija predvođena Guusom Hiddinkom je bila favorit, ali je susret igran pred 30.000 gledatelja na stadionu Lokomotiva završio 0-0. Uzvratu u Zagrebu idućeg ljeta, također, je završio bez golova. Na koncu su obje reprezentacije izborile EP, dok je Engleska otpala.

Jedinu pobjedu unutar 90 minuta Hrvatska je ostvarila u studenom 2015. kada je pod vodstvom Ante Čačića u prijateljskom susretu u Rostovu slavila s 3-1. Rusi su poveli golom Fjodora Smolova u 15. minuti, a preokret je uslijedio golovima Nikole Kalinića (57), Marcela Brozovića (60) i Marija Mandžukića (82).

Do sada najvažniju utakmicu “Vatreni” i “Zbornaja” odigrali su u srpnju 2018. u četvrtfinalu SP-a. Hrvatska je nakon trilera jedanaesteraca pobijedila s 3-2 izborivši plasman u polufinale World Cupa.

Rusija je povela golom Denisa Čeriševa u 31. minuti, na 1-1 je izjednačio Andrej Kramarić u 39. minuti, da bi Hrvatsku u vodstvo doveo Domagoj Vida u 101. minuti. Međutim, za 2-2 pogodio je Mario Fernandes u 115. pa su o polufinalistu odlučivali udarci s bijele točke.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Danijel Subašić je obranio udarac prvog ruskog izvođača Fjodora Smolova. Nakon što su Brozović i Džagojev bili precizni ruski vratar Akinfejev zaustavio je pokušaj Kovačića te je nakon dvije serije rezultat bio izjednačen.

Srećom, u trećoj seriji je Brazilac u ruskim redovima Fernandes je promašio gol, što je na koncu presudilo. Modrić, Vida i Rakitić su bili precizni kod nas, a za Ruse su još zabili Ignaševič i Kuzjajev.

Posljednju međusobnu utakmicu Hrvatska i Rusija su odigrale 1. rujna u kvalifikacijama za SP 2022. Utakmica na stadionu Lužniki završila je bez pogodaka.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});