fbpx

RUSKI MEDIJI se osvrnuli na Modrića i što im je radio: “On je veličanstven”

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska je pobjedom 1:0 nad Rusijom izborila direktan plasman na Mundijal 2022. u Kataru, a Rusiju gurnula u dodatne kvalifikacije. Rusi su na Poljudu pokušali izvući 0:0, rezultat koji bi im sačuvao prvo mjesto ispred Hrvatske. Na kraju im je presudio njihov igrač Fjodor Kudrjašov, koji je pogodio u vlastitu mrežu u završnici utakmice na kišom natopljenom Poljudu.

Ruski portal Sports.ru napisao je i nacrtao detaljnu analizu poraza od Hrvatske i u naslovu naglasio strašan pritisak Hrvatske i veličanstvenog kapetana Luku Modrića.

“Prije utakmice Karpin se nadao intenzivnom nogometu svoje reprezentacije. Htio je pritiskati Hrvatsku ne 20 minuta, nego svih 90 minuta. Razliku je napravio baš presing Hrvatske, koji je jedan od ključnih aspekata. Najopasniji je taj da Rusija nije igrala u sredini terena, pa je Modrić redovito pronalazio priliku za preuzimanje lopte. Posebno je to bilo vidljivo kada je pritisak Rusije natjerao Hrvatsku na iznošenje lopte. Tada bi braniči Hrvatske krenuli igrati prema naprijed, a Modrić je sve lopte od njih preuzimao osobno.”

Ruski mediji kritični su prema svojoj reprezentaciji nakon Poljuda. Ne skrivaju nemoć svoje reprezentacije.

Rusi: Pritisak Hrvatske uplašio je ruske veznjake

Autor analize smatra da je pritisak Hrvatske uplašio ruske veznjake. Oni se nisu usudili igrati igru kratkih dodavanja i samim time je napadač Fjodor Smolov bio posve odsječen i neupotrebljiv.

“Pretpostavljalo se da nećemo nabijati loptu prema Smolovu. Jasno je da to nisu njegove jake osobine, da se bori za loptu u duelima. Ali budući da smo pretpostavljali, nadali se i trenirali nešto sasvim drugo, Smolov izbor nije bio pogreška. Da smo igrali onako kako smo se nadali, vjerojatno bi i Smolov izgledao drugačije, kao i svi ostali”, rekao je izbornik Karpin na tu temu.

U analizi je spomenut i autogol, koji je Hrvatsku gurnuo na Mundijal.

“A primljeni gol je bio najgluplji. Da, Hrvatska je igrala bolje, naša momčad je podbacila u napadu, a onda i psihički pokleknula. Domaćin je mogao zabiti i ranije. Utakmice protiv Slovačke i Malte, prvo poluvrijeme s Ciprom kod kuće, to su teški i neugodni segmenti. Rusija nije pronašla stabilnost. Postoji više razloga za to. Počevši od nestabilnosti sastava i fizičke forme, a završavajući s tim da Rusija nije klasna reprezentacija kao Hrvatska. Pred nama je doigravanje u ožujku. Rusiji je doista potreban kvalitetan rad na otklanjaju pogrešaka.”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI