fbpx
Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar

Samir Bekrić: Ambicije Željezničara su uvijek najviše! Dat ćemo sve od sebe da donesemo trofej na Grbavicu

Autor: Filip Kožul

MPoznato lice s premijerligaških travnjaka nogometaš i sportski direktor FK Željezničar Samir Bekrić kroz intervju za Dnevno.ba govorio je o svojoj karijeri i klubu.

Željezničar je trenutno na četvrtom mjestu u Premijer ligi BiH s jednim bodom zaostatka za trećeplasiranim Širokim Brijegom. Plavi s Grbavice su u polufinalu Kupa BiH, a protivnik im je Velež koji je prošle sezone osvojio trofej.

Je li zahtjevno ispuniti obaveze kada ste u ulozi igrača i sportskog direktora?

Kad čovjek nešto voli, ništa nije teško. Tako da jednostavno uživam igrajući za klub koji volim i pripala mi je velika čast biti sportski direktor najvećeg kluba u BiH.

Koje su ambicije kluba ove sezone?

Ambicije Željezničara su uvijek najviše, tako da ćemo dati sve od sebe da donesemo trofej na Grbavicu.

Kroz karijeru ste igrali u mnogim klubovima iz raznih država: Južna Koreja, Uzbekistan, Kazahstan i Iran. Kakva sjećanja vam naviru iz tih dijelova vaše karijere i kako vam je bilo u tim zemljama i kulturama?

Imao sam čast igrati u četiri države. Mogu reći da sve zemlje u kojima sam igrao su ostale u lijepom sjećanju, uživao sam na svakom koraku.

Foto: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar

Kažite nam nešto o svojim prvim nogometnim koracima u Gradini i prelasku u Željezničar?

Počeo sam jako rano napucavati loptu i sa mozda pet godina sam počeo trenirati u Gradini iz Srebrenika i to je prelijepo razdoblje za mene. S Gradinom sam bio prvak u pionirskoj selekciji i sa 16 godina igrao u prvoj momčadi i nakon sezone ili dvije postao sam najmladji kapetan u povijesti kluba. Nakon tih sjajnih sezona prelazim u Želju i tako ispunjavam svoj dječački san. Uvijek sam govorio Gradina me odhranila, a Željo mi dao kruh.

Imate li neki trenutak iz igračke karijere kojeg posebno pamtite i kojeg se s radošću prisjetite, jesu li to možda derbi utakmice?

Ima mnogo bitnih trenutaka i golova, a recimo jedan meni drag trenutak je moj prvi gol u derbiju protiv Sarajeva kada smo pobijedili 2-0. Poseban je i derbi iz ove sezone zbog pogotka u 96. minuti  utakmice.

Koliko pažnje posvećujete razgovoru s mladim igračima i dajete li im neke savjete?

Naravno, tu sam najviše zbog mladih igrača i pružam im maksimalnu podršku u svim segmentima, kako bi bili bolji i napravili dobre karijere. Nikad bolje vrijeme nije bilo za mladog igrača, zato moraju ovo vrijeme iskoristiti da budu maksimalno profesionalni, da žive za nogomet i da se daju 100 posto. Sigurno će kasnije sve naplatiti, svaki pošten rad se isplati.

Što za Vas znači igranje u Željezničaru i do kada planirate igrati?

Igranje za Željezničar je posebna čast i zadovoljstvo. Željo je emocija i vjerujte da je to teško opisati, to se mora doživjeti. Ja kad obučem dres Želje to je poseban osjećaj i trudit ću se da ga nosim još dugo.

 

Autor: Filip Kožul

ZADNJE VIJESTI