fbpx
Split, 12.6.2015. - Kvalifiikacijska utakmica za odlazak na EP u nogometu izmeðu Hrvatske i Italije. Na fotografiji reprezentacija Italije. foto HINA / Mario STRMOTIÆ / mm

SANKCIJE ZA HRVATSKU: Sramotan fair-play Hrvatske, sramotno “ošišana” trava!

Autor: R.I.

SPLIT - Hrvatska i Italija odigrali su u petak na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo utakmicu bez pobjednika, uz golove Mandžukića i Candreve završilo je 1:1.

Mnogi od Talijana nisu bili zadovoljni ovakvim ishodom, i izbornik Conte je poručio da su Azzuri zaslužili sva tri boda na Poljudu, baš kao što ih je zaslužila Hrvatska izvedbom na San Siru.

“Mogli smo uzeti sva tri boda, poništen nam je regularan pogodak”, izjavio je nakon susreta talijanski branič Leonardo Bonucci.

“Sudac je trebao zaustaviti igru kod gola Hrvatske”.

“Nakon toga smo primili gol u kontri, dok smo još slavili ovaj naš poništeni gol. Bili smo naivni u toj situaciji, mada smatram i da je sudac tu trebao zaustaviti igru i spriječiti kontru”, nastavio je branič gostiju.

“Kako god, nakon toga smo dobro stajali an terenu i uz malo sreće smo mogli doći i do pobjede. Dobro smo funkcionirali s četiri igrača u obrani, ali kad svi uskaču pomoći i u obrani i u napadu, cijela momčad ima koristi od toga”, analizirao je susret član Juventusa.

Na upit o iscrtanoj svastici na travnjaku poljudskog stadiona poručio je: “Nemam komentara na to, mislim da je to u ovom trenutku najbolje.”

Antonio Candreva “panenkom” je donio bod Talijanima.

“Razmišljao sam da to napravim i drago mi je što mi je prošlo”, rekao je Candreva, koji je poput Bonuccija razočaran načinom na koji je Hrvatska povela.

“El Shaarawy je zabio, mi smo slavili i zatim bili razočarani nakon što smo vidjeli da je pomoćni sudac označio zaleđe. U međuvremenu je Hrvatska brzo izvela slobodan udarac, nisam siguran jesu li ga izveli s pravog mjesta, ali to nije bilo fair-play s njihove strane jer nam je pola momčadi bilo na drugoj strani terena. Osim toga, rekli su nam na poluvremenu i da El Shaarawyjev gol nije postignut iz zaleđa.”

Pelle: Imali smo više prilika, a Hrvatska je zabila čudan gol

“Iskreno, ovaj put smo bili najmanje ravnopravni s Hrvatskom. Zapravo, imali smo više prilika, a i oni su zabili čudan gol. Da sam ja bio sudac, zaustavio bih akciju kod njihovog gola”, smatra ofenzivac Italije Graziano Pelle.

Razočaran je i Matteo Darmian.

“Nije nam bilo lako. Umjesto da vodimo 1:0, mi smo gubili. Hrvatska je težak suparnik i dobro je što nismo izgubili. Zaslužili smo ovaj rezultat.”

Italija je nakon utakmice na Poljudu ostala na drugom mjestu s dva boda manje od vodeće Hrvatske.

Autor: R.I.

ZADNJE VIJESTI