fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mahir Sarajlic

Sarajevo pokušava “preplivati” Drinu, a Široki “ugasiti” gradačačke “Zmajeve”

Autor: D. Ivanković

GRADAČAC - Susretima 20. Kola ove srijede nastavlja se nogometna Premijerliga BiH, a jedan od zanimljivijih susreta očekuje nas na Banja Ilidži gdje Zvijezda dočekuje Širokog Brijega. Domaćin je u iznimno teškom položaju, na diobi dviju posljednjih pozicija sa Mladosti iz Velike Obarske, dok su Širokobriježani poprilično čvrsto na vrhu poretka, međutim u Gradačcu je i njima imperativ pobjeda kojom bi se za još jedan značajan korak približili osvajanju titule prvaka.

Drugoplasirano Sarajevo također će u goste i to momčadi Drine, koja također nije u pretjerano bajnoj situaciji, ali ipak kudikamo boljem položaju nego Zvijezda ili Mladost koja dočekuje momčad Travnika.

Aktualni prvak Zrinjski gostuje u Vitezu, a sve bolji željezničar igra na svojoj Grbavici s Radnikom, koji je povezao dvije pobjede, pa donekle rasterećeno može ući u ovu utakmicu.

Susret Borca i Olimpica se može okarakterizirati kao mali derbi i u tom srazu je sve otvoreno, slično nešto kao i u utakmici Veleža i Čelika, iako su “Rođeni” u Vrapčićima objektivno lagani favorit protiv Zeničana .

Sloboda će se u utakmici sa Slavijom nastojati vratiti na pobjednički kolosijek poslije gostujućeg poraza kod prvenstvenog lidera Širokog Brijega, dok bi za goste iz Istočnog Sarajeva zasigurno i bod sa Tušnja predstavljao uspjeh.

Parovi 20. Kola (srijeda, 16.30)

ZVORNIK: Drina – Sarajevo (Sudac: Muamer Bureković – Zenica)

UGLJEVIK: Mladost – Travnik (Sudac: Irfan Peljto – Sarajevo)

MOSTAR: Velež – Čelik (Sudac: Adis Mulahasanović – Sarajevo)

BANJA LUKA: Borac – Olimpic (Sudac: Predrag Stankić – Bijeljina; 17.00)

GRADAČAC: Zvijezda – Široki Brijeg (Sudac: Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo)

TUZLA: Sloboda – Slavija (Sudac: Antoni Bandić – Grude)

VITEZ: Vitez – Zrinjski (Sudac: Goran Paradžik – Ljubuški)

SARAJEVO: Željezničar – Radnik (Sudac: Ilija Živković – Orašje)

Poredak:

Široki Brijeg 44, Sarajevo 39, Željezničar 38, Zrinjski 37, Borac 35, Olimpic 34, Velež 27, Slavija 22, Travnik 21, Sloboda i Čelik 19, Drina 18, Radnik i Vitez 17, Zvijezda i Mladost 13 bodova.

Autor: D. Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});