fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sarajevo propustilo priliku izbiti na prvenstveni vrh

Autor: B.Kvesić

SARAJEVO - Nogometaši Sarajeva večeras nisu uspjeli slaviti nad Čelikom u prvoj utakmici 22. kola Premijerlige. Iako je bordo tim vodio, meč je završen rezultatom 1:1.

Prva ozbiljnija situacija viđena je već u petoj minuti kada Stojčev topovskim udarcem sa velike udaljenosti loptu šalje preko gola. Čelik uzvraća u osmoj minuti nakon greške Puzigaće, kada Dedić izbija oči u oči sa Delačem, koji brani njegov udarac.

Sarajevo u vodstvo u 19. minuti dovodi Leon Benko, koji postiže svoj peti gol u Premijerligi od dolaska u bordo tim. Domaći su pokušavali povisiti prednost do kraja prvog poluvremena, ali su na odmor otišli s minimalnom prednošću.

Vrijedi istaći i to da je u 35. minuti igru zbog povrede napustio Gojko Cimirot, koji je nakon jednog žestokog duela s Dedićem dobio nezgodan udarac u desnu nogu.

Početkom drugog poluvremena Sarajevo stvara nekoliko dobrih prilika za povećanje prednosti. Prvo je Puzigaća pogodio vanjski dio stative, da bi nekoliko minuta kasnije Benku u posljednjem momentu pred golom omeo Gojković.

Čelik je ulaskom Simića u 58. minuti zaigrao mnogo bolje, a samo minutu kasnije stiglo je poravnanje. Iskusni igrač gostiju je prelijepim udarcem sa velike udaljenosti iznenadio Delača i postigao pogodak za 1:1 i šok na našem najvećem stadionu, piše SportSport.ba.

Čelik je brzo nakon toga preko istog igrača mogao i do potpunog preokreta, ali je stativa bila saveznik istrčalog Delača. Sarajevo je potom krenulo u potpunu ofanzivu ali prilično jalovo.

Pokušavao je bordo tim iz raznih situacija doći do novog vodstva, a najbolju šansu imao je Alispahić koji je glavom šutirao malo preko gola. Ni šest minuta sudačke nadoknade nije donijelo ništa nogometašima oba tima, pa je meč završen remijem kojim bez sumnje mnogo zadovoljniji mogu biti gosti.

Sarajevo je kiksem pred svojim navijačima propustilo priliku barem na kratko zasjesti na prvo mjesto na ljestvici, a sada, uz utakmicu više, za prvoplasiranim Širokim Brijegom zaostaje dva boda.

Premijer liga, 22. kolo:

Sarajevo – Čelik 1:1 (Benko 19′ – Simić 59′)

Autor: B.Kvesić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});