fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sarajevo traži čudo protiv Celtica

Autor: SportSport.ba

SARAJEVO - Nogometaši Sarajeva večeras će u 19:45 sati dočekati Celtic u okviru 1. kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

 

Duel koji će biti odigran na stadionu “Asim Ferhatović Hase” predstavljat će pravi spektakl. Celticov ‘pedigre’ je jednostavno takav da će privući više od 20.000 gledalaca, a iako je na bh. šampionu uloga autsajdera, svi igrači su maksimalno motivisani kako bi pokušali napraviti čudo protiv kluba koji je možda i najveći s kojim su se sastali od nezavisnosti BiH.

Da neće biti nimalo lako svjestan je i šef struke Sarajeva Husref Musemić, koji se nada kako su njegovi igrači naučili neke stvari iz prethodne europske utakmice sa Atalantom koja je, podsjetimo, završila sa osam pogodaka u mreži tadašnjeg golmana Pavlovića.

“Ne igra se često sa Celticom, niti klubovima na njihovom nivou, tako da će nam ovi susreti biti svakako privilegija. Favoriti su, ali motivisani smo kako bismo odigrali najbolje što možemo i dali maksimum o ovom trenutku. Vjerujem kako smo naučili neke stvari iz prethodne utakmice na Koševu protiv Atalante i da se to ne bi trebalo ponovo dešavati”, rekao je Musemić na konferenciji za medije.

Dodao je Musemić i kako je prikupao prilično dosta informacija u škotskom gigantu, a ono što ga u ovom trenutku muči jeste problem s igračkim kadrom.

“Imamo problema, Letić, Dupovac i Stanojević su povrijeđeni. Pidro također od ranije. Svejedno, mislim da će svaki igrač koji izađe na teren dati svoj maksimum. Nekih dilema oko sastava i nemam, možda jednu”, poručio je Musemić.

Iako favoriti, utakmici ozbiljno pristupaju i u Celticu. Trener kluba iz Glasgowa Neil Lennon otkrio i koje igrače vidi kao najveću opasnost.

“Sarajevo smatramo maksimalno ozbiljnim protivnikom, moglo smo proći i bolje u žrijebu. Njihovi igrači su snažni, igraju čvrsto, jaki su iz prekida. Mislim da će biti jako teška utakmica. I atmosfera će biti napeta”, kazao je, između ostalog, Lennon koji je kao posebnu ‘opasnost’ istaknuo Ahmetovića..

Celtic je nedavno osvojio 50. titulu prvaka Škotske nakon što je na kraju sakupio pet bodova više od drugoplasiranog Rangersa. Vrijednost tima je procijenjena na gotovo 70 miliona eura, a najskuplji igrači u izlogu su im Kieran Tierney, Christopher Jullien, Scott Sinclair…

UEFA je ranije odlučila da pravdu na duelu između Sarajeva i Celtica dijele sudije iz Švedske na čelu sa 30-godišnjim Glennom Nybergom kojem će asistirati Daniel Wärnmark i Mahbod Beigi.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});