fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Schumacher ide na novu operaciju: Pokušat će mu regenerirati živčani sustav

Autor: dnevno.ba

Novosti oko zdravstvenog stanja Michaela Schumachera strogo su čuvana tajna. Rijetko kada u javnost izlaze detalji vezani uz njegov oporavak nakon teške nesreće koju je doživio u prosincu 2013. godine na skijanju kada je pao i udario glavom od kamen.

Ista situacija je i danas. O njemu se ne zna gotovo ništa, ali njegov bivši timski kolega Felipe Massa otkrio je za Fox Sports da on zna sve, piše 24 sata.

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 je na liječenju u Parizu već neko vrijeme, a o njemu se brine liječnik Phillipe Menasché. Schumacher je prvo bio podvrgnut terapiji matičnim stanicama, a talijanski Contro Copertina piše kako će isti liječnik izvršiti novu operaciju nad legendarnim Nijemcem.

“Cilj je regeneracija Michaelovog živčanog sustava”, rekao je Menasché, a talijanski neurokirurg Nicola Acciari kaže da Schumi pati od atrofije mišića i osteoporoze. Do toga je došlo zbog nedostatka fizičke aktivnosti…

“U proteklih 20 godina znanost je postigla golem napredak na polju liječenja matičnim stanicama. Ali to ne mijenja činjenicu da još uvijek malo znamo o ljudskom mozgu. Nismo u mogućnosti reći kakve će rezultate donijeti ova operacija”.

Bivši šef Ferrarija Jean Todt jedan je od rijetkih koji ima pristup Schumacheru.

“Uvijek sam oprezan sa bilo kakvim izjavama, ali to je istina. Gledao sam jednu utrku zajedno s Michaelom u njegovoj kući u Švicarskoj”, potvrdio je Todt.

Felipe Massa nedavno je otkrio kako zna u kakvom je stanju Schumacher, ali…

“Znam u kakvom je stanju, imam sve informacije. S njim sam uvijek bio blizak. Moramo znati da ova situacija nije nimalo laka. Moramo poštovati obitelj, ne žele iznositi stvari u javnost i tko sam ja da to napravim. Sanjam ga svaki dan i molim se za njega da mu bude bolje i da se ponovno vrati na stazu kako bi bio podrška sinu. Molim se da se to dogodi jednog dana”, kazao je Massa.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});