fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Selektore Markoviću glavu gore, ima nas koji smo uz vas

Autor: Ahmed Pašalić

SARAJEVO - Selektor Dragan Marković nakon utakmice u Brondbyu nije se vraćao u BiH, a mnogi su već počeli nagađati zašto Marković nije želio u Sarajevo pred novinare.

Napomenimo da je Dragan Marković prvi selektor koji je uspio podići reprezentaciju iz velike rukometne krize te je odvesti na najveću smotru rukometaša na svijetu. Dragan Marković je svojim temperamentom ali i sjajnim trenerskim postupcima uspio pridobiti nove mlade zvijezde u ekipu u kojoj je tek par igrača preko 30 godina.

”Stigao sam u Njemačku da budem sa svojom porodicom. Još uvijek sam u šoku i ne vjerujem da smo propustili sjajnu priliku da uvežemo dva velika natjecanja. Bili smo tako blizu, nekoliko sekundi dijelilo nas je od Eura, ali nažalost nismo uspjeli. Trebat će mi mnogo vremena da se vratim u realnost, jer sam vjerovao da ćemo igrati u Poljskoj, iako su nas svi otpisali” – govori Marković te nastavlja:

”Svjesni smo mi sami da imamo problema u igri i da ima nediscipline igri. Ovčina odlično krene u meč, pogađa sve, sjajan u obrani i onda počne da prigovara sucima, koji su odmah na početku pokušali da poguraju Dansku da riješi meč u prvom poluvremenu, pa da sude mirnu utakmicu, i naravno nepotrebno dobije isključenje. Nedisciplina nas košta i brzopleti smo bez razloga. Niko nas nije nadigrao u grupi, svaku utakmicu smo bili u egalu, malo je falilo da Danska bude poražena i u Tuzli, a i sada u Brondbyu, a da ne govorim da smo Bjelorusiju držali pod kontrolom u oba meča, no to sada ne vrijedi, nažalost”.

Selektore, mi smo uz Vašu odluku, nikada nećemo zaboraviti Vaš doprinos povijesnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Autor: Ahmed Pašalić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});