fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SERIE A: Mandžukić asistirao, Ronaldo zabio za remi Juventusa

Autor: Dnevno.ba

BERGAMO - Odigrano je šest utakmica u talijanskoj Serie A, a tek drugi puta ove sezone bez pobjede je ostao Juventus koji je remizirao na gostovanju kod Atalante. U pogotku za osvajanje boda asistirao je Mario Mandžukić, dok je asistenciju upisao Darijo Srna čiji je Cagliari bio bolji od Genoe, piše Sportnet.hr.

Atalanta – Juventus 2:2

Tek drugi puta ove sezone Juventus nije uspio doći do pobjede u talijanskom prvenstvu, danas je torinska momčad “samo” remizirala u gostima kod Atalante. Susret je zaključen rezultatom 2:2, iako je moglo biti i drugačije.

Već u prvom pravom napadu Juventus je poveo, ubacio je Alex Sandro, a loptu je vrlo nespretno, umjesto u korner, u vlastitu mrežu poslao Berat Djimsiti.

Na odgovor domaće momčadi čekalo se do 24. minute, Duvan Zapata primio je loptu na dvadesetak metara od gola, okrenuo jednog Juvetusovog braniča i prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio neobranjivo u sami kut. Prvi je to pogodak koji je Stara dama primila u Serie A još od 3. studenoga i pobjede protiv Cagliarija (3:1).

Stvari su se potpuno okrenule u drugom poluvremenu. Prvo je u 53. minuti Juventus ostao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Rodrigo Bentacur, a samo tri minute kasnije svoj je drugi pogodak na susretu postigao Duvan Zapata, ovoga puta glavom nakon kornera.

Ubrzo je u igru ušao i Cristiano Ronaldo koji u 78. minuti postiže drugi gol gostiju na susretu. Portugalcu je loptu spustio Mario Mandžukić, a Portugalac glavom skrenuo u mrežu. U samoj završnici utakmice poentirao je i Bonucci, međutim, gol je poništen zbog zaleđa.

Mario Pašalić krenuo je u početnoj postavi, a teren je napustio u 67. minuti. Mandžukić je odigrao svih 90 minuta.

Bologna – Lazio 0:2

Na gostovanju kod Bologne do devete je pobjede sezone stigao Lazio koji je slavio s 2:0. Druga im je to uzastopna pobjeda kojom čvrsto drži četvrto mjesto i današnjim se kiksom Milana odvojio od Rossonera na tri boda razlike. Tako je Simone Inzaghi stigao do pobjede protiv brata Pippa.

Igrala se 30. minuta kada su gosti poveli, Luis Alberto ubacio je iz kornera, a glavom je poentirao Luiz Felipe. Prva je to asistencija Alberta u cijeloj ovoj sezoni.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se Senad Lulić u 90. minuti susreta. I ovaj je pogodak stigao, a ovoga puta loptu je Luliću proslijedio Luiz Felipe.

Milan Badelj nije ulazio u igru za gostujuću momčad.

Cagliari – Genoa 1:0

U dvoboju dviju susjednih momčadi na ljestvici do pobjede je stigao Cagliari koji je na domaćem terenu minimalno slavio protiv Genoe s 1:0 te tako upisao četvrtu pobjedu sezone.

Rezultat se nije mijenjao sve do treće minute sudačke nadoknade kada je Cagliari stigao do vodstva. Ubacio je Darijo Srna, lopta je došla sve do Diega Fariasa koji iz poluvoleja pogađa pod samu gredu.

Srna je odigrao svih 90 minuta za Cagliari, Filip Bradarić u igru je ušao u 87. minuti, dok je Marko Pajač utakmicu odgledao s klupe.

Sampdoria – Chievo 2:0

Treću pobjedu u posljednja četiri kola upisala je Sampdoria koja je na domaćem terenu s 2:0 bila bolja od Chieva. Oba pogotka domaćin je postigao u drugom poluvremenu te tako ostavio današnjeg protivnika na dnu prvenstvene ljestvice.

Sampdoria je povela pogotkom Fabija Quagliarelle iz 47. minute čime je spomenuti igrač postao prvi Talijan u Serie A koji je postigao pogodak u osam uzastopnih utakmica od Christiana Vierija 2002. godine.

Na novi pogodak čekalo se do 59. minute kada je poentirao Gaston Ramirez. U dresu gostiju Adrian Šemper odgledao je cijelu utakmicu s klupe.

Fiorentina – Parma 0:1

Marko Pjaca odigrao je cijeli susret za Fiorentinu koja je na domaćem terenu upisala novi prvenstveni poraz, peti ove sezone. Do minimalne je pobjede stigla Parma kojoj je sva tri boda donio Roberto Inglese u završnici prvog poluvremena.

Od 65. minute Viole su igrale i s igračem manje nakon što je izravan crveni karton zaradio Vitor Hugo.

Frosinone – Milan 0:0

Prvu utakmicu dana odigrali su Frosinone i Milan a završilo je s najnepopularnijih 0:0, međutim kako su akteri igrali više od tog jednog boda nisu ni jedni ni drugi ni zaslužili.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});