fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Shaqiri ušao s klupe i riješio najveći derbi engleskog nogometa

Autor: SportSport.ba

LIVERPOOL - Liverpool je večeras na svom Anfieldu pobijedio Manchester United sa 3:1 u derbiju 17. kola Premiershipa.

Redsi odavno nisu bili veći favoriti protiv najvećeg rivala, a tu ulogu su opravdali na terenu, iako su do pobjede stigli tek u posljednjih 20-ak minuta susreta.

Liverpool je na samom startu susreta krenuo svim silama prema De Gei pa je stvorio nekoliko dobrih prilika u prvih 10-ak minuta. Ipak, United je preživio taj pritisak i činilo se da je uspostavio kontrolu nad utakmicom.

Ipak, tada je uslijedio jedan sjajan pas Fabinha prema Maneu, Senegalac je sjajno primio loptu i matirao nemoćnog De Geu za vodstvo svog tima. Liverpool je i nakon gola imao inicjativu i prijetio, dok United skoro pa nije centar mogao preći.

Ipak, Crveni vragovi su uspjeli izjednačiti više sretno nego spretno. Nakon jednog centaršuta lopta je ispala vrataru Alissonu, došla do Lingaarda koji pogađa za poravnanje. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku dvoboja Liverpool je ponovo bio daleko opasniji. Sve vrijeme se igralo pred šesnaestercom gostiju, a pritisak se Redsima isplatio u 73. minuti kada je Xherdan Shaqiri pogodio za novo vodstvo. Treba reći da je Švicarac samo minut prije toga ušao u igru. Osam minuta kasnije Shaqiri ponovo pogađa i to nakon asistencije Salaha te postavlja konačan rezultat susreta.

Liverpool je ponovo lider na ljestvici i ima 45 bodova, odnosno jedan više od Manchester Cityja. S druge strane, United je na šestoj poziciji sa čak 19 bodova manje od današnjeg suparnika.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});