Široki Brijeg potpisao jednog od najtalentiranijih veznih igrača u Bosni i Hercegovini

Autor: dnevno.ba

Jedan od najtalentovanijih veznih igrača u Bosni i Hercegovini Ivan Grgić je potpisao profesionalni ugovor sa Širokim Brijegom.

Grgić (17) igra na poziciji centralnog veznog igrača, a u klubu s Pecare su ga odlučili priključiti prvom timu s obzirom na veliki talenat koji posjeduje ovaj omladinski reprezentativac naše zemlje.

“Za mene kao sedamnaestogodišnjaka mnogo znači potpis profesionalnog ugovora i priključenje prvoj ekipi. Neizmjerno sam zahvalan stručnom štabu na čelu s trenerom Tonijem Karačićem koji su prepoznali moj rad i pružili mi priliku trenirati i igrati s prvom ekipom, a nadam se i određenim minutama i službenom debiju za seniore u novoj sezoni. Za sada sve ide u pravom smjeru, ovo je jedan od ciljeva koje sam zacrtao u svojoj karijeri. Prvi profesionalni ugovor potpisao sam za renomirani klub u državi, vjerovatno i najbolji za mlade igrače čiji se rad pomno prati i koji često dobiju priliku iskušati se na najvišem nivou”, rekao je Grgić.

Grgić je rođen u Sarajevu, a karijeru je počeo u Akademiji FK Sarajevo. Kao kapiten je vodio pionirsku ekipu FK Sarajevo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine

U ljeto 2018. godine je otišao u splitski Hajduk, a od februara prošle godine je u Širokom Brijegu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI