fbpx

Široki u završnici slomio Slobodu u Mejdanu, Zrinjski u Sarajevu demolirao Sparse

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Gostujuće momčadi ostvarile su pobjede u svim susretima 9. kola Lige za prvaka Prvenstva BiH u košarci što ujedno znači da su Širokobriježani osigurali startnu poziciju pred doigravanje, premda bi se isto dogodilo i da su izgubili u Tuzli od Slobode jer su Sparsi poraženi na domaćem parketu od Zrinjskog.

Sloboda je bila bolja od gostiju iz Širokog u prve tri četvrtine, međutim Jusupovi momci su izvrsno odigrali završnicu susreta i slavili 82:76. Predvodio ih je Ivan Karačić s 21 poenom i 9 skokova, a odličan je bio i Amerikanac Fenner sa 16 poena i 7 skokova. I u redovima Tuzlaka prednjačio je njihov Amerikanac, Gregory Albert, sa 17 poena.

Sparsi su u dosadašnjem dijelu sezone bili crna mačka za Zrinjski, no ovom prilikom su im “Plemići” vratili za sve dosadašnje poraze i trijumfom 75:56 u Sarajevu došli vrlo blizu drugog mjesta pred doigravanje u kojem im ponovno slijede novi okršaji s ovim suparnikom. Sven Smajlagić je sa 18 poena predvodio pobjedničku momčad, a isto toliko kod Sparsa je zabio Protić.

Rezultati 9. kola:
Sloboda – Široki 76:82, Spars – Zrinjski 56:75, Mladost – Vogošća 82:83.

Poredak:
Široki 25-4, Spars i Zrinjski 22-7, Sloboda 16-13, Vogošća 14-15, Mladost 11-18.

Parovi 10. kola:
Široki – Spars, Vogošća – Sloboda, Zrinjski – Mladost.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI