fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Širokobriježani pripreme započeli pobjedom protiv Metkovića

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Nogometaši Širokoga Brijega krenuli su s pripremnim utakmicama pred nastavak tekuće sezone, te su na igralištu SRC-a "Musa-Karačić" sa sigurnih 3:0 pobijedili hrvatskog niželigaša Metkovića.

Domaćin je očekivano tijekom svih devedeset minuta bio bolja momčad, stvarao prilike i poluprilike, međutim na vodeći gol se čekalo 35 minuta kada je stoper Stjepan Radeljić glavom pogodio nakon ubačaja Branimira Cipetića s desne strane.

Cipetić je u tih prvih 45 minuta bio možda i najagilniji igrač Karačićeve momčadi s čestim i što je najvažnije uspješnim prodorima po toj desnoj strani, a nakon čega je uvijek bivalo opasno pred golom Metkovića, no nedostajalo je malo više napadačke prisebnosti da bi se na poluvrijeme otišlo s uvjerljivijim vodstvom.

Spomenuti strijelac Radeljić, koji je prije par dana iz Osijeka stigao na posudbu, odlično se ubacivao iz drugoga plana, te u još 2-3 navrata ozbiljno prijetio, međutim upitno je hoće li protiv ozbiljnijih suparnika takva taktika i koliko funkcionirati, jer logično usljed tolikih izlazaka naprijed od strane jednoga stopera u obrani se pojavljuje određena praznina što suparnik poput Metkovića, uz dužni respekt prema ovom klubu i njihovim simpatičnim navijačima “Jajanima”, koji su i današnjoj utakmici dali svoj obol, ipak nije u stanju iskoristiti, ali nismo sigurni da bi tako bilo protiv neke kvalitetnije momčadi.

Šef stručnoga stožera širokobriješkoga premijerligaša Toni Karačić u nastavku dvoboja dao je priliku potpuno novoj postavi, koja je možda i više prikazala nego momčad koja je odradila prvo poluvrijeme. Tako se nakon Radeljića među strijelce mogao upisati još jedan novajlija, Zvonimir Begić, veznjak pristigao iz Croatije Zmijavci, međutim njegov volej završio je tik pored vratnice nemoćnog vratara gostiju.

Široki Brijeg je prednost udvostručio nakon nepunih dvadesetak minuta igre u nastavku, a prekrasan gol dalekometnim udarcem zabio je Ante Hrkać. Konačnih 3:0 pet minuta prije kraja postavio je mladi napadač Daniel Lukić, koji je poput asistenta kod toga gola Kristijana Sesara prebačen iz juniorske momčadi.

Upravo je Sesar ostavio jako dobar dojam svojim pristupom i dozom agresivnosti koju je iskazao, ali primjerice i povratnik Luka Knežević, koji je odlično odigrao na poziciji desnoga krila u tih drugih 45 minuta, dok je od igrača iz vrška napada ponajviše pokazao Stipe Jurić.

Što se tiče gostiju iz Metkovića jedinu priliku su kreirali nekih 15 minuta prije kraja kada su imali zicer nakon pogreške Josipa Barišića, ali se odličnom intervcencijom istaknuo mladi vratar Pehar.

Domaćin je bio oslabljen zbog neigranja nekolicine važnih igrača, koji vuku lakše ili teže ozljede, a kao što su primjerice Bagarić, Matić ili Jović. Nije bilo ni prvoga vratara Zlomislića, no sve u svemu ono što je prisutnih stotinjak gledatelja moglo vidjeti i nije loše. Istina, ni pretjerano dobro, ali s obzirom da je početak pripremnoga razdoblja i više nego korektno.

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Radeljić, Nikić, Kvesić, Stanić, Marić, Vukoja, Ćorić, Jurilj, Angelov. Drugo poluvrijeme: Pehar, Mašić, Barišić, Hrkać, Vištica, Enin, Begić, Sesar, Knežević, Jurić, Lukić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});