fbpx

SITUACIJA U ZENICI KRAJNJE OZBILJNA: Ponovno se i “Robijaši” oglasili

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Čelik u nedjelju nije odigrao meč na Grbavici protiv Željezničara zbog neizmirenih dugova, a sada se čeka dolazak predsjednika Aydina Olguna iz Turske.

U Zenici je situacija izuzetno ozbiljna, svjesni su toga i Robijaši, koji se boje da bi Čelik mogao da ispadne iz lige u najgorem scenariju. Oni su večeras izdali priopćenje za javnost u kojem se navodi sljedeće:

Kao što je javnost već upoznata, sutra 06.11. u 14 sati će se održati press konferencija na kojoj će se turski investitor i vlasnik našeg kluba Aydin Olgun obratiti javnosti u vezi trenutnog stanja u našoj Svetinji. Ovim putem pozivamo sve članove grupe, simpatizere i sve one kojima Čelik nešto znači, da se u to vrijeme okupimo ispred istočne tribine stadiona Bilino Polje.

Robijaši će inzistirati da se na ovoj press konferenciji odgovori na naša davno postavljena pitanja koja su do sada bila ignorisana, te da se javnost konačno upozna s namjerama i ciljevima investitora. Do sada smo bezbroj puta pokazali našu iskrenu ljubav prema ovom klubu, časno i dostojanstveno se svakim danom borimo za njegovo bolje sutra i čistog obraza poručujemo da nikada nećemo prestati bez obzira u kakvim problemima se on nalazio! Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svatko nosi svoj teret.

Smatramo da ako investitor zaista ima iskrene namjere i planove da mu neće biti problem da javno imenuje i pokaže prstom u one koji ga sprječavaju u tome, ako ima. Vrijeme je da se i zenička i šira javnost upozna koja su to imena koja su tužila klub, koje su tužbe ostale neizmirene i koliko ih se još može očekivati u budućnosti. Također, pozivamo nadležne institucije da konačno pokrenu istragu o dugogodišnjem kriminalu i da je krajnje vrijeme da netko za taj kriminal odgovara!

Pokažimo da naš Starac nije sam, pokažimo da u ovom gradu postoji velik broj ljudi koji voli ovaj klub. UG “Robijaši 1988 Zenica” će do zadnjeg svog člana, do zadnjeg otkucaja naših čeličnih srca, do zadnje kapi naše crno-crvene krvi boriti za ovaj klub i vrijeme je da svaki simpatizer kluba i svaki građanin Zenice stane iza jednog zajedničkog cilja, a to je opstanak i ozdravljenje Čelika, jer Zenica bez Čelika – nije Zenica!

Naš si ponos, naša srca tvoja su
Naš si ponos, i u dobru i u zlu
Naš si ponos, ponos svih Zeničana
Naš si ponos, Čelik živi u nama!

S poštovanjem,

UG “Robijaši 1988 Zenica”

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI