fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Sjajna Hrvatska srušila Dansku: Momčad Zlatka Dalića na korak do Final Foura, Majer i Sosa junaci trijumfa

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska je u pretposljednjem kolu Lige nacija na Maksimiru svladala Dansku 2:1 i zasjela na vrh skupine. Prvi pogodak postigao je Borna Sosa, poravnao je Christian Eriksen, a Lovro Majer donio je pobjedu Dalićevoj momčadi. Hrvatska uoči gostovanja kod Austrije ima bod prednosti nad Danskom, koja je jedini konkurent Hrvatskoj za plasman na Final Four, a u zadnjem kolu dočekuje Francuze, prenosi Index.hr

Oprezno prvo poluvrijeme
U prvom dijelu nismo vidjeli mnogo, igralo se oprezno, Hrvatska je bila bolja u uvodu poluvremena, a Danska na kraju. Prvi je u drugoj minuti zaprijetio Šutalo, čiji je udarac glavom otišao malo pored gola. Najbolja prigoda Hrvatske stigla je u 26. minuti, kada je Gvardiol poput Šutala gađao glavom. Njegov pokušaj bio je još bliže okviru gola, ali i on je završio pored njega.

Dancima je pripalo zadnjih 15-ak minuta prvog poluvremena, a najozbiljniju priliku imao je Maehle u 34. minuti. Gosti su izigrali desnu stranu hrvatske obrane, Maehle je iskosa izbio pred gol, no Livaković je na vrijeme izašao s gola, skratio kut i obranio.

Sosa zabio izvrstan prvijenac
Hrvatska bolji početak drugog dijela nije mogla ni zamisliti. U 49. minuti imala je udarac iz kuta, Danci su odbili prvi nalet, ali loptu je malo izvan šesnaesterca dočekao Borna Sosa i krasno je ljevicom plasirao uz samu vratnicu. Schmeichel je bio nemoćan, a Sosi je to bio prvi gol za hrvatsku reprezentaciju.

Dalićevi izabranici u drugom su poluvremenu igrali fantastično, dominirali su, no nikako nisu uspijevali doći do drugog pogotka. Perišić je u 58. minuti iz slobodnog udarca šutirao tik pored vratnice, a Kovačić je nakon krasnog prodora u 70. minuti loše zahvatio loptu u završnici.

Eriksen poravnao prekrasnim golom, Majer odmah uzvratio i zabio za pobjedu
I dok je Hrvatska propuštala realizirati svoje napade, Danska je iskoristila što joj se ponudilo. Šutalo je poslao pogrešno dodavanje u 77. minuti, lopta je stigla do Christiana Eriksena, a on je fantastičnim udarcem s 25 metara zabio za 1:1.

Srećom, rezultat nije dugo bio neriješen. Hrvatska je u 79. minuti na krilima igrača koji su ušli s klupe odigrala odličnu akciju. Oršić je ostavio za Majera, a on se izvukao na lijevu nogu i s 20-ak metara preciznim udarcem u dalji Schmeichelov kut donio pobjedu Hrvatskoj.

Do kraja susreta Danska je pokušala izvršiti pritisak na gol Hrvatske, no nije stvorila pravu priliku. Najbliže golu stigla je kad je Gvardiol u bloku promijenio smjer jednom Eriksenovom udarcu, ali Livaković se dobro postavio i bez problema to ukrotio. Hrvatska je na drugoj strani prijetila iz kontri, no rezultat se nije mijenjao.

Sve je i dalje otvoreno u zadnjem kolu
Hrvatska je sada u daleko najboljoj situaciji u skupini uoči zadnjeg kola. Ima bod više od današnjeg protivnika, Danske, i pobjeda u Austriji garantira joj povijesni odlazak na završnicu Lige nacija u lipnju.

Ipak, s prvog mjesta Dalićeva momčad može pasti samo ako Danska na domaćem terenu dobije Francusku, što joj nikako neće biti lako. Posebice zbog toga što Francuska, koja je danas svladala Austriju 2:0, još nije osigurala ostanak u najjačem rangu ovog natjecanja.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});