fbpx
Senad Kajić

Slavlje Rođenih u Zenici za proboj u gornji dio tabele

Autor: ScSport.ba

ZENICA - Velež je u utakmici 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvario zasluženu pobjedu protiv Čelika na Bilinom polju (0:2), te su tako Rođeni konačno pokazali snagu i na strani, a probili su se u gornji dio tabele.

Čelik je na početku susreta bio aktivniji. U 14. minuti Urdinov je sjajno pronašao Vehabovića, koji je šutirao iz odlične pozicije, ali odbranio je Pavlović. Nakon perioda kada se igralo na sredini terena, u 28. minuti viđen je lijepo izgrađen napad Veleža, no na kraju se Kalezić okliznuo pri upućivanu udarca na gol. Propala je dobra šansa za goste u 31. minuiti kada je Brandao, umjesto da šutira, odlučio proigrati Zeljkovića.

Fajić je dvije minute poslije pogodio stativu. Nedugo nakon toga viđena je dobra šansa i na drugoj strani kada je Okić pogodio Ferreyru. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao, a nakon šest minuta igre u nastavku Zekljović je doveo Rođene u vodstvo. Nakon kornera loptu mu je odlično spustio Zvonić.

Gosti su mogli i do drugog gola, ali je u 66. minuti udarac Maneva glavom zasutavila prečka. Na drugoj strani u 69. minuti Huseinbašić je odlično pronašao Mahmutovića, koji je glavom šutirao pored gola. Udarac Fajića iz 76. minute završio je u rukama Pavlovića. U posljednjim trenicima nakon kontre Ćosić je pogodio za konačnih 0:2.

ČELIK – VELEŽ 0:2

Stadion: Bilino polje (Zenica). Gledalaca: 2000. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo). Žuti kartoni: .

Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Urdinov, Ferreyra, Zeljković, Hasanović, Vehabović, Kalezić, Brandao i Fajić.

Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Pecelj, Blažević, Grahovac, Dedić, Salčinović, Jamak, Okić i Mahmutović.

TABELA PREMIJER LIGE BIH

 

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI