fbpx

Sloboda savladala Mladost pred praznim tribinama, Zvijzda i Tuzla City podijelile bodove

Autor: Sportske.ba

TUZLA - U 19. kolu BHT PLBiH, Sloboda je na svom terenu savladala Mladost sa 2:1. Utakmica je odigrana pred praznim tribinama zbog kazne izrečene Slobodi.

Meč je odlično počeo za domaće. Igrala se četvrta minuta nadoknade je Baraban doveo Slobodu u vodstvo od 1:0.

U 12. minuti nova šansa za Slobodu, ali udarac Alispahića odlazi preko gola. Sloboda je dominirala u prvom poluvremenu, a izdvajaju se dvije šanse Smajića u 17. i 24. minuti, te pokušaj Vidovića u 28. minuti.

Gosti su u 19. minuti izveli dobar napad, ali Welebck je u završnici bio neprecizan.

U 35. minuti, Smajić je sjajno šutirao iz voleja, međutim lopta pogađa stativu gol Mladosti. Do kraja poluvremena, Mladost je imala šansu preko Anđušića, ali na odmor se odlazi sa vodstvom Slobode od 1:0.

U nastavku prvu pravu priliku vidjeli smo u 60. minuti, kada je Anđušić sjajno šutirao, no prečka je spasila Slobodu. Nakon toga dvije dobre prilike u pet minuta. Za domaće je pokušao S. Mjaić u 67. minuti, a za goste Guzina u 72. minuti, međutim ostalo je 1:1.

Igrala se 76. minuta, kada je Mladost došla do poravnanja. Nakon prekida strijelac je bio Isaković.

Ekipe Zvijezde 09 i Tuzla Cityja su remizirale rezultatom 1:1 u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Odmah na početku susreta domaći su doživjeli šok. Već u drugoj minuti Hasanović je pogodio za vodstvo gostiju. Iako je teren bio težak za igru, a temperatura veoma niska prilike su se redale jedna za drugom.

Domaći su probali preko Hasanovića i Stojčeva, a gosti iz Tuzle preko Ubiparipa koji je u 29. minuti izašao pred Erića, ali je promašio loptu. Pritisak domaćih se isplatio u 31. minuti kada Huseinbašić pogađa za poravnanje rezultata. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor.

Zvijezda je tražila pobjedu u drugom poluvremenu. Probali su ponovo preko Huseinbašića, ali se rezultat nije mijenjao. Gosti su preko Ubiparipa pokušavali odnijeti sva tri boda iz Ugljevika, ali je Erić danas bio veoma raspoložen. Do kraja meča nije bilo većih šansi te je susret završen podjelom bodova.

Zvijezda 09 završava jesenji dio sa 21 bodom, dok Tuzla City ima bod manje. Obje ekipe će se u proljetnom dijelu boriti za opstanak u društvu najboljih.

Autor: Sportske.ba

ZADNJE VIJESTI