fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SLOBODA SPREMNA ZA BORAC: Mejdan je neosvojiva tvrđava i planiramo da tako i ostane

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Danas je u prostorijama RSD Sloboda održana konferencija za medije Rukometnog kluba Sloboda, a povodom utakmice 16. kola Premijerlige BiH koja se sutra igra u Mejdanu između ekipa Slobode i Borca m:tel.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratilidirektor RK Sloboda Mirza Bulić, trener Davor Kadić i srednji bek Jovan Talevski.

Kako je istakao na početku konferencije direktor Bulić ekipa Slobode dočekuje Borac u dobrom raspoloženju a nakon pobjede nad Iskrom i plasmanom na završnicu Kupa BiH.

„Uprava kluba učinila je sve kako bi obezbijedila sve potrebne uvjete kako bi naša ekipa što spremnija dočekala drugi dio sezone. Dolazi nam lider tabele koga respektiramo ali se nikoga ne bojimo, pogotovo u Mejdanu koji je ove godine neosvojiva tvrđava a planiramo da tako i ostane. Zbog toga pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju i korektnim navijanjem pomognu našoj momčadi da dođe do novih bodova a mi im obećavamo pravi spektakl i bespoštednu borbu“, naglasio je Bulić te dodao da je Sloboda za 18 mjeseci postala jedan od najpoželjnijih klubova u BiH zauzimajući svoje mjesto u vrhu bh. rukometa.

Kako je istakao trener Kadić utakmica je od velike važnosti kako za njegov klub tako i za ekipu Borca.

„Možda su Borcu donekle i važnija ta tri boda jer im je ulog u prvenstvu puno veći nego nama. Naime, svaki bod ih približava tituli prvaka BiH, dok za nas ta tri boda znače samo povratak u samu borbu za vrh tabele. Međutim, Sloboda spremno i hrabro dočekuje svoje goste iz Banja Luke za koje ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini van terena, ali isto tako ćemo uraditi sve na terenu da ih pokušamo natjerati da nam na kraju čestitaju na pobjedi, jer Sloboda i u ovoj a i u svakoj narednoj utakmici će tražiti pobjedu bez obzira na protivnika“, rekao je Kadić.

Srednji bek Slobode Jovan Talevski potvrdio je da spremno dočekuju utakmicu sa Borcem.

„Došlo je vrijeme za pravu utakmicu koja nama puno znači, pogotovo pobjeda koja nas približava samom vrhu poretka gdje i pripadamo. Za svaku utakmicu se ozbiljno spremamo, ipak za razliku od Kupa mislim da će se ova utakmica puna nadigravanja u rukometnom smislu, pravi derbi. Siguran sam da će navijači uživati u rukometnom spektaklu te ih pozivam da dođu u Mejdan da nas podrže i da se na kraju svi zajedno radujemo“, zaključuje Talevski.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});