Službeno je! Fernando Alonso se vraća u Formulu 1 i to u momčad s kojom je ostvario najveće uspjehe

Autor: dnevno.ba

Jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, a i automoto sporta općenito, Fernando Alonso se vraća u F1 i to u Renault s kojim je osvojio dva naslova zaredom.

O njegovom talentu dovoljno govori i to što je najmlađi F1 vozač koji je osvojio dva naslova uzastopce.

Već je jučer bilo jasno da se bivši svjetski prvak vraća u Formulu 1, a čekala se samo potvrda od Renaulta. Tako će Alonso potpisati dvogodišnji ugovor i doći na mjesto Daniela Ricciarda koji prelazi u McLaren.

Alonso je upravo za McLaren odvozio svoju posljednju sezonu prije pauze, 2018. Ali rezultatski, svoje najbolje dane doživio je u Renaultu. Vozio je od 2003. – 2007., kada je osvojio dvostruku titulu, a onda još jednom 2008. i 2009., prije odlaska u Ferrari.

Međutim, Renault je 2008. bio neka potpuno drugačiji konstruktor negoli je danas. Radili su u suradnji s proizvođačem guma Michellinom što je odgovaralo Alonsovom agresivnom stilu vožnje.

U sezonu 2021., Renault ulazi s velikim planovima, a ostaje za vidjeti što će moći ponuditi 40-godišnji Alonso.

Otkako je napustio F1, Alonso je osvojio Le Mans 24h i Endurance seriju sa Toyotom te sudjelovao početkom ove godine na reliju Dakar. Također je pokušao osvojiti Indianapolis 500, ali nije se uspio kvaificirati prošle godine, ali natjecat će se u ovogodišnjem izdanju.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI