fbpx
Facebook

SP: Poljaci srušili Saudijsku Arabiju

Autor: dnevno.ba

Poljski nogometaši pobijedili su Saudijsku Arabiju 2-0 (1-0) u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, u utakmici s brojnim šansama na obje strane.

Prvi pogodak postigao je Piotr Zielinski u 39. minuti na asistenciju Lewandowskog, dok je Saudijska Arabija imala savršenu šansu za izjednačenje krajem prvog dijela, ali je tada udarac s bijele točke Al Dawsarija obranio poljski vratar Szczesny.

U drugom poluvremenu je Saudijska Arabija konstantno napadala i vrlo opasno prijetila, ali su isto tako igrači Poljske (Milik i Lewandowski) dva puta pogađali suparnički okvir vrata. Utakmica je, pak, riješena u 82. minuti kada su se poigravali Saudijci pred svojim vratima, a pogrešku je iskoristio Lewandowski za 2-0. Bio je to prvi pogodak najboljeg poljskog strijelca ikada na svjetskim prvenstvima. Ujedno njegov 77. u karijeri za reprezentaciju.

Od 20 sati utakmicu drugog kola ove skupine C igraju Argentina i Meksiko što je prvi veliki izazov za Argentince koji ispadaju s prvenstva u slučaju poraza. Na ljestvici Poljska ima četiri, Saudijska Arabija tri, Meksiko jedan bod, dok je Argentina na nuli.

Treće kolo skupine C na rasporedu je 30. studenoga, a od 20 sati će igrati Saudijska Arabija i Argentina te Saudijska Arabija i Meksiko.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI