fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SRBI POMAHNITALI ZBOG TORCIDE! ‘Srpski tenkovi gore na Poljudu, a tu je i domobran sa zoljom!’

Autor: Dnevno.hr

SPLIT - Koreografija o kojoj smo danas pisali jako je razljutila određene srpske medije.

Dane “ponosa i slave” za sve Hrvate naši susjedi vide kao “progon” više od 250.000 Srba. Znate kako se kaže, tko gubi ima se pravo ljutiti, pa ćemo im ostaviti na miru njihovu intepretaciju hrvatske pobjedničke Oluje. Njihova ljutnja vidi se i u tekstu srpskog tabloida Kurira o jučerašnjoj spektakularnoj koreografiji splitske Torcide, koja se na sjajan i maštovit način poklonila svim hrvatskim sinovima i akciji koja će zauvijek ostati upisana zlatnim slovima u hrvatskoj povijesti. Koreografija je bila u dva dijela, te je simbolizirala rat za neovisnost i na kraju pobjedu i oslobođenje od srbočetničkih zlotvora.

Kurir ovu veličanstvenu koreografiju opisuje riječima:

“Torcida jezivom koreografijom slavila Oluju. Domobran sa zoljom i tenkovi u plamenu! Radi se o jednoj od najekstremnijih navijačkih grupa koja otvoreno pokazuje mržnju prema Srbima. Oni su na utakmici Hajduka i Lokomotive spremili interaktivnu koreografiju u kojoj su predstavili kako je Hrvatska uništila tenkove vojske JNA. Na njihovoj je tribini bila koreografija predstavljena kao hrvatska zastava, a na njoj su bile tri šetalice, dvije su predstavljale tenkove s oznakama vojske JNA, dok je treća bio ‘domobran’ sa zoljom. Ubrzo je oko jednog tenka upaljena dimna kako bi to prikazali kako gori tenk, a koji je potom zgužvan i uništen, pa je baklja upaljena i kod drugog tenka koji je zapaljen da bi onda bila podignuta ‘šahovnica’. Također, na ogradi je najprije bio transparent ‘Mene zove domovina’, koji je kasnije promijenjena u ‘Slobodna ćeš ostati”, stoji u pisanju Kurira.

Srpski Informer nekako je najdalje otišao u pisanju o koreografiji. Oni su to vidjeli na način:

“Torcida slavi ubijanje! Jezivo! Ovako ustaše veličaju zločinačku akciju. Navijači Hajduka iz Splita na jeziv su način proslavili godišnjicu zločinačke akcije u kojoj je ubijeno 1800 Srba, a 250 000 je protjerano”, stoji u dobro poznatoj srpskoj “interpretaciji” Oluje.

 

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});