fbpx

SRBIJA pobijedila Portugal i osigurala Katar. I Španjolci idu na SP

Autor: Dnevno.ba

Nogometne reprezentacije Španjolske i Srbije pridružile su se Hrvatskoj kao momčadi koje su u nedjelju izborile plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, prenosi Hina.

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini B 1-0 (0-0) domaćom pobjedom u Sevilli protiv izravnog konkurenta Švedske, dok je Srbija osvojila skupinu A šokantnom 2-1 (1-1) pobjedom na gostovanju kod Portugala u Lisabonu u još jednoj “majstorici” za prvo mjesto.

Španjolskoj je u Sevilli bio dovoljan i remi, no svejedno je kontrolirala utakmicu čitavim tijekom, a bolju igru je okrunila i golom Morate u 86. minuti. Bivši igrač Dinama Olmo opalio je s više od 20 metara, Olsen je odbio loptu u gredu od koje se odbila na nogu Morati koji nije mogao promašiti.

Španjolska je tako natjecanje u skupini okončala sa 19 bodova, četiri više od druge Švedske koja će u dodatne kvalifikacije.

Na Luzu je Portugal bio u istoj situaciji kao i Španjlska, čak i remi na domaćem terenu ga je vodio u Katar, a u 2. minuti je situacija bila još bolja nakon što je Renato Sanches svladao Rajkovića za 1-0. Srbiju je u igru vratio Rui Patricio velikom pogreškom u 33. minuti kada nije uspio zaustaviti udarac Tadića koji je išao ravno u njega pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1. Taj je rezultat vrijedio sve do 90. minute kada je Aleksandar Mitrović glavom zakucao ubačaj Tadića u mrežu iza Rui Patricija za veliko slavlje Srbije.

Srbija je osvojila prvo mjesto sa 20 bodova, dok je Portugal ostao drugi sa 17 pa će prolazak u Katar morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja u ponedjeljak samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preiostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske u ponedjeljak te Nizozemske i Norveške u utorak.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI