fbpx

STIGAO NOVI SPONZOR: Pogledajte koliko će novaca BH klubovi dobiti

Autor: dnevno.ba

Kompanija M:tel je od ove sezone generalni sponzor Premijer lige Bosne i Hercegovine, a klubovi koji se takmiče u elitnom rangu bh. nogometa mogu biti mnogo zadovoljni načinom na koji će se raspodijeliti novčana sredstva, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Ponuda bosanskohercegovačkog telekom operatera iz Banje Luke je bila najunosnija od tri koje su bile na tenderu i ukupno je iznosila oko 20 miliona konvertibilnih maraka.

M:tel je postao sponzor Nogometnog saveza BiH, reprezentacije i Premijer lige, a po ugovoru je pripremio i posebne bonuse i za reprezentacije i za klubove.

Kada je riječ o klubovima Premijer lige BiH, oni su mnogo zadovoljniji iznosom novca koji će dobijati na godišnjem nivou.

Za ovu sezonu M:tel će Premijer ligu BiH sponzorirati s više od dva miliona KM.

Oko 850.000 KM je izdvojeno za službene osobe (sudije, delegate, kontrolore…), a svaki klub će dobiti oko 70.000 KM.

No, to nije sve. Dodatnih 1,5 miliona KM klubovi će podijeliti između sebe na osnovu plasmana u Premijer ligi BiH.

Prvih sedam ekipa će dobiti šestocifrene sume. Prvak će tako inkasirati dodatnih 300.000 KM, a više od po 200.000 KM će dobiti viceprvak i trećeplasirana ekipa.

Također, i klubovi koji napuste Premijer ligu BiH na kraju sezone će dobiti novčana sredstva. Ekipe koje završe na posljednja dva mjesta će dobiti po 15.000 KM.

Klubovi, koji su se obavezali da će na tribinu prekoputa kamera postaviti reklamu M:tela, će novac dobiti na kraju takmičarske sezone.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI