Stiže protivnik koji u međusobnim susretima na Koševu ima više pobjeda od Sarajeva!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

SARAJEVO - Pobjedom na prvenstvenom gostovanju kod Slobode nogometaši Sarajeva su jednim manjim dijelom isprali gorak okus onih europskih 0:8 s Atalantom, pa se na Koševu ovog vikenda svi nadaju novoj prvenstvenoj pobjedi, no s obzirom da u goste stiže GOŠK iz Gabele oprez je itekako nužan.

Naime, u dosadašnja tri gostovanja na najvećem bh stadionu “Lavovi” su dva puta pobijedili, a jednom izgubili u Sarajevu. U Gabeli je pak druga priča s obzirom na tri pobjede Sarajeva i devet maksimalnih bodova “bordo” momčadi u tim dvobojima.

Dakle, ove dvije momčadi u Premijerligi BiH odigrale su ukupno šest utakmica, skor glasi: 4 pobjede za Sarajevo, a dvije za GOŠK uz gol razliku 12:4 za sarajevskog premijerligaša. Kada je riječ samo o utakmicama na Koševu GOŠK je bio bolji u dva navrata, Sarajevo jedanput, a gol razlika je 4:3 u korist domaće momčadi.

Zanimljivo, prvi premijerligaški gol za GOŠK protiv Sarajeva postigao je Feđa Dudić, danas šef struke u premijerligašu iz Gabele, dok je Emir Hadžić, negdašnji napadač Sarajlija, rekorder sa 4 postignuta pogotka u dvobojima ovih dvaju klubova.

STATISTIČKI PREGLED MEĐUSOBNIH UTAKMICA SARAJEVA I GOŠKA U PL BiH

2011/12.:
Sarajevo – GOŠK 0:2 (Mirza Džafić 20., 86.)
GOŠK – Sarajevo 1:4 (Feđa Dudić 70./ Damir Kojašević 32., Asmir Suljić 55., Nermin Haskić 62., Emir Obuća 86.)

2012/13.:
Sarajevo – GOŠK 4:0 (Emir Hadžić 29., 40., 60., Zoran Belošević 38.)
GOŠK – Sarajevo 0:2 (Emir Hadžić 17., Muhamed Džakmić 89.)

2017/18.:
Sarajevo – GOŠK 0:1 (Mirsad Ramić 70.)
GOŠK – Sarajevo – 0:2 (Mersudin Ahmetović 9., Krste Velkoski 71.)

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI