fbpx

ŠTO SE DOBILO RAZMJENOM PJANIĆA I ARTHURA? U pitanju je evidentna financijska etiketa

Autor: dnevno.ba

BH reprezentativac Miralem Pjanić ovoga ljeta zamjenio je Torino Barcelonom dok je u suprotnom smjeru otišao Brazilac Arthur.

Nogometni klub Barcelona tako se odrekla mladog veznjaka koji je doveden na Camp Nou kako bi godinama unaprijed mogao nositi igru kluba, ali nije se najbolje snašao. Stoga su se odlučili dovesti iskusnog igrača u vidu našeg Zmaja, ali dolaskom Koemana na klupu Katalonaca nije se pretjerano naigrao.

Naime, ovaj posao je Katalonce došao oko 60 milijuna eura, dok je Juventus platio Brazilca 72 milijuna eura. Računica je jasno – Barcelona je zaradila na ovom poslu, ali i dobit će dodatnih pet milijuna eura kroz razne bonuse.

Što se same statistike igrača, Pjanić je zaigrao u 28 utakmica, dok je samo u 13 bio starter. Arthur nije nimalo bolji što se tiče Juventusa, jer je naime zaigrao u 24 susreta.

“Kad se sve uzme u obzir, jasno se vidi da su transferi obavljeni samo iz ekonomskih razloga, rijetko dobri nogometni potezi koje klub može napraviti”, navodi Marcai svom tekstu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI