fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Stradali navijač je vođa “bratske” navijačke grupe koji je šamarao direktore!?

Autor: SportSport.ba

MILANO - Pred samu utakmicu na Giuseppe Meazzi između Intera i Napolija jedan navijač je udaren kombijem, koji pripada simpatizerima Napolija, a danas su stigle vijesti da je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Jučer su izbodena i četiri navijača Napolija, ali je ipak vijest o smrti Danielea “Dedea” Belardinellija (35) odjeknula poput bombe na Apeninima.

Talijanski mediji su danas otkrili identitet nastradalog Belardinellija i istražili njegovu prošlost.

“Dede” zapravo nije bio navijač Intera, ali je na Meazzu stigao kako bi podržao Nerazzurre. Naime, Belardinelli je zapravo bio jedan od vođa navijača Varesea, kluba čiji su navijači odavno u dobrim odnosima s “kolegama” s Meazze.

Krv i čast

Ubijeni navijač bio je jedan od viđenijih “ultrasa” Varesea, točnije vođa grupe navijača “Krv i čast”.

U centru pažnje talijanske nogometne javnosti se našao još 2007. godine kada je vodio prosvjede ispred stadiona Franco Ossola nakon susreta Serije C između Varesea i Lumezzanea.

Ultrasi koje je predvodio Belardinelli nisu željeli da se spomenuta utakmica odigra u znak prosvjeda zbog smrti navijača Lazija Gabrielea Sandrija. Pripadnici grupe “Krv i čast” su tražili od tadašnjeg sportskog direktora Varesea Seana Sogliana da onemogući odigravanje meča, ali čelnici kluba to nismu mogli učiniti. Tenzije su bile ogromne, a Belardinelli je na kraju i ošamario Sogliana zbog čega mu je kasnije izrečena zabrana prisustvovanja sportskim događajima u trajanju od pet godina.

Pet godina kasnije, Belardinelli je ponovo zaradio istu kaznu jer je bio jedan od glavnih aktera u okršajima između navijača Coma i Intera, koji su potrajali skoro dva sata.

Belardinelli je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. S dosta uspjeha je radio u školi borilačkih vještina, a bio je partner i u jednoj keramičarskoj radnji.

“Volio je nogomet, ali nismo puno o tome pričali jer ja navijam za Juve, a on je volio Inter. Ne znam što da vam kažem, bio je veseo momak”, izjavio je za talijanske medije Belardinellijev ujak.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});