fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sudac Petrović Širokobriježane masakrirao, ali ih nije do kraja izmasakrirao!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nogometaši Širokog Brijega odigrali su bez pogodaka na gostovanju kod prvenstvenog lidera Sarajeva, te na taj način spasili domaće prvenstvo, jer je Zrinjski zahvaljujući svojoj pobjedi nad Željezničarom smanjio zaostatak u odnosu na prvenstvenog lidera na četiri boda, a kako je do kraja u igri ostao 21 bod samim time Prvenstvo je još uvijek itekako otvoreno.

Podsjetimo, Sarajevo i Široki Brijeg su i u finalu Kupa BiH, pa je ova utakmica bila i svojevrsna uvertira u te dvoboje.

Na prvu pravu priliku čekalo se mnogo. U 27. minuti prvo veće uzbuđenje, opravdano je zbog zaleđa poništen pogodak Dražena Bagarića. Igrao se 37. minut kada smo vidjeli najveću priliku za goste, pošto je nakon jednog kornera Barišić pogodio gredu sa svega dva metra udaljenosti od gola.

Uzvratilo je Sarajevo odmah. Tri minute kasnije Mersudin Ahmetović izlazi sam pred vratara, ali je u situaciji “jedan na jedan” šutirao ravno u vratara Širokog Brijega. Isti igrač je imao priliku i u nadoknadi prvog dijela, ali je glavom ponovo šutirao ravno u Bilobrka. Na odmor se otišlo bez golova.

Sudac Dragan Petrović, koji je i ranije znao uništavati Širokobriježane (dovoljno se prisjetiti njihovog gostovanja prošle sezone u Gabeli), u tih prvih 45 minuta dvoboja na Koševu zakinuo ih je za očigledan kazneni udarac nakon prekršaja nad Mateom Marićem, no to je bio samo početak njegovog novog iživljavanja nad premijerligašem s Pecare.

Na otvaranju drugog dijela slična priča kao i u prvom. Čekali smo mnogo na prva uzbuđenja, s tim što je Sarajevo sve više pritiskalo, a izabranici Gocea Sedloskog su polako počeli zatvarati meč. Veliku šansu imao je Emir Halilović, ali je njegov pokušaj iz 55. minute završio obranom Bilobrka, a u nastavku opravdano je poništen i gol domaćih zbog zaleđa Benjamina Tatara.

Važan detalj dogodio se u 76. minuti kada je Dino Ćorić nepropisno zaustavio Nihada Mujakića i zbog toga zaradio drugi žuti karton, tako da su Širokobriježani susret priveli kraju s igračem manje. U posljednjim sekundama utakmice je Sarajevo imalo najveću moguću šansu, a igrao se peti minut nadoknade kada je Dragan Petrović “nategao” kazneni udarac za domaću momčad. Ipak, Krste Velkoski je promašio jedanaesterac, točnije, Luka Bilobrk je obranio šut Makedoncu.

Sarajevo – Široki Brijeg 0:0

SARAJEVO – Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledatelja: 3.500. Sudac: Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: Bagarić (Široki Brijeg). Crveni karton: Ćorić (Široki Brijeg).

FK SARAJEVO: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Dupovac (od 77. Handžić), Tatar. Šef stručnog stožera: Husref Musemić.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Marić, Ćorluka, Kovačić, Hrkać (od 33’ Eliomar), Bagarić, Marković. Enin. Šef stručnog stožera: Goce Sedloski.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});