fbpx

SUDAR ZAPADA I ISTOKA: Kočerin kontra Provo Dobriča Grabove Drage ove subote na Pecari

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Sve je spremno za novi nogometni spektakl u Širokom Brijegu. Kočerin večeras od 19 sati igra finale širokobriješke lige mjesnih zajednica protiv ekipe Provo Dobriča Grabove Drage i nakon ovog dvoboja bit će poznat i posljednji od devet sudionika na ovogodišnjem natjecanju Lige Hercegovine koja se sljedećeg tjedna održava u Posušju.

Kočerinjanima je ovo šesto, a Provo Dobriču Grabovoj Dragi prvo sudjelovanje u finalu “Lige sela” Širokoga Brijega. Kočerinjani su papirnati favoriti s obzirom na nešto ipak širi igrački kadar na Pecari, ali su i tradicionalno najneugodniji suparnik za Provo Dobrič Grabovu Dragu.

Naime, u proteklom desetljeću međusobno su se sastali četiri puta u skupnom dijelu natjecanja na malonogometnom igralištu u Klancu i Kočerin je zabilježio četiri uvjerljive pobjede uz gol razliku 28:5!

Prije deset godina (2009.) odigrali su susret koji je završen rezultatom 6:3 i čak je tada Provo Dobrič Grabova Draga pružila najbolji otpor.

Zatim je slijedio susret 2013. godine na otvaranju “Lige sela” kada Kočerinjani pobjeđuju sa čak 8:1, a prva dva zgoditka postiže Ivan Kvesić – Grga, možda u večerašnjem finalu i najveća uzdanica u ekipi trenera Stanka Banožića – Patka. Upravo je tadašnji nastup ovog igrača bio najava uspješne smijene generacija u ekipi Kočerina što su oni znatno bolje obavili nego primjerice dvije druge velike ekipe ovog natjecanja – Ljuti Dolac i Turčinovići.

Ponovno su se 2015. godine ovi isti suparnici sastali u skupnom dijelu natjecanja, a Kočerin je još jednom slavio sa 8:1. I zatim prije dvije godine u njihovom posljednjem međusobnom sučeljavanju bilo je glatkih 6:0 za Maria Mikulića – Pavu i suigrače.

No, realno, bila su to nešto drugačija vremena, jer takorekuć ni na vidiku u Provo Dobriču Grabovoj Dragi nije bilo Ivana Ivankovića – Bube, braće Sesar i nekih drugih klinaca koji su sada tu, pa je samim time ova ekipa postala mnogo konkurentnija što je i dokazala svojim ovogodišnjim izvedbama u Klancu zasluženo se plasiravši u veliko finale.

Ponavljamo, Kočerin jeste blagi favorit, ali daleko od toga da bi ovaj sraz za njih trebao biti “igra mačke i miša”. Kako bilo da bilo i jedni i drugi najavljuju pravu feštu, kako za vrijeme utakmice na Pecari, tako i kasnije na feštama koje se spremaju u ova dva širokobriješka sela.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI