fbpx
12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti kriz. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Šukera gospodski počastili što im je darovao utakmicu na praznom stadionu

Autor: B. Kvesić

SPLIT - Uoči utakmice Italije i Hrvatske huligani su pošpricali poljudski teren kemikalijom, a svastiku su prvi primijetili talijanski novinari.

”Ispričavamo se gledateljima i igračima obje reprezentacije zbog nacističkog simbola. Koliko zasad znamo, radi se o sredstvu koje se nanosi na teren između 24 ili 48 sati. U poluvremenu smo to sanirali koliko smo mogli. Ovo je sabotaža, kriminalno djelo. Sramota za cijelu Hrvatsku”, prokomentirao je glasnogovornik HNS Tomislav Pacak neviđeni čin koji je zasjenio večerašnju utakmicu.

Nadodao je kako HNS osuđuje ovaj čin. Naime, uoči utakmice Italije i Hrvatske huligani su pošpricali poljudski teren kemikalijom, a svastiku su prvi primijetili talijanski novinari. Naravno, Talijani su ubrzo alarmirali talijanski savez, a sve je prijavljeno UEFA-i!

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti kriz. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.06.2015., stadion Poljud, Split – Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska – Italija. Na travnjaku Poljuda iscrtan je kukasti kriz. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

”Nadamo se da će policija pronaći krivce. Osuđujemo ovaj čin, a to je službeni stav Hrvatskog nogometnog saveza i nitko drugi, ni izbornik ni igrači o tome neće pričati. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju”, nadodao je.

No, predsjednik HNS-a Davor Šuker za hrvatske medije nije bio pričljiv, dok je za talijansku televiziju Rai Sport prokomentirao svastiku koja je osvanula na nogometnom terenu.

”Imamo problem s navijačima koji ne poštuju pravila. Razgovarat ćemo o tome sutra. Jesam li ljutit? Jesam”, rekao je Šuker.

U kuloarima se već spominje kako su se Splićani na ovaj način zahvalili Davoru Šukeru što im je doveo reprezentaciju na prazan Poljud.

Autor: B. Kvesić

ZADNJE VIJESTI