fbpx

SUPERKUP EUROPE: Neymar zbog zaušnjaka propušta Superkup, Halilović u kadru

Autor: B. Kvesić

TBILISI - Danas će se u gruzijskoj prijestolnici Tbilisiju sastaju europski prvak Barcelona i pobjednik Europske lige Sevilla, koji će u utakmici europskog Superkupa odlučiti kome će pripasti prvi europski trofej sezone.

Već drugu sezonu zaredom za Superkup se bore španjolske momčadi. Lani je Real Madrid slavio protiv Seville, a andaluzijska momčad u utorak će se boriti s Barcelonom, velikim favoritom u ovom ogledu.

Katalonci su u Tbilisi stigli bez Neymara koji je dobio zaušnjake, ali s motiviranim Leom Messijem i hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem, bivšim igračem Seville.

“Sezonu želimo početi pobjednički. Nećemo propustiti priliku za prvi trofej, a želimo ih sve ove sezone” – rekao je Rakitić, nogometaš kojeg se igrači Seville najviše pribojavaju, uz naravno Messija, koji je andaluškoj momčadi dosad zabio 22 gola u 23 utakmice.

Među 25-oricom nogometaša koje je Luis Enrique poveo u Gruziju je i Alen Halilović. Unatoč tome što ga je trener uvrstio u kadar, mladi će hrvatski reprezentativac uskoro otići na posudbu.

“Sevilla je svjesna da je autsajder, ali puno očekuje od pojačanja Cira Immobilea, Jevhena Konopljanke i Michael Krohn-Dehlija. Naravno da ćemo pokušati iznenaditi. Barcelona je najbolja momčad na svijetu, a mi moramo pronaći način da je pobijedimo” – rekao je trener Unai Emery.

Autor: B. Kvesić

ZADNJE VIJESTI