fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SUPERKUP ZA “LIZAT PRSTE”: Barcelona – Sevilla 5:4

Autor: Sportnet.hr

TBILISI - Fantastično otvorenje euro-sezone priredili su nogometaši Barcelone i Seville u europskom Superkupu. U regularnom dijelu palo je osam pogodaka, dvoboj je obilovao lijepim potezima i akcijama, a pobjednik je na kraju odlučen pogotkom Pedra u drugom produžetku.

Nesvakidašnja utakmica odigrana je na stadionu Boris Paičadze u Tbilisiju. Dvoboj je otvoren s tri prekrasna pogotka iz slobodnih udaraca argentinskih majstora, Barcelona je do 53. minute u potpunosti izdominirala Sevillu i imala prednost od 4:1, no Andalužani su se srčanom igrom uspjeli vratiti i izboriti produžetke.

 

U produžecima se igrala izjednačena utakmica, no u 115. minuti Barcelona je došla do pogotka nakon novog slobodnjaka Lea Messija i osvojila peti Superkupa u povijesti čime se na vječnoj ljestvici izjednačila s Milanom, dok je „rekonstruirana“ Sevilla drugu sezonu u nizu izgubila dvoboj aktualnih osvajača europskih natjecanja.

Sevilla je u novu sezonu ušla bez sedmorice igrača iz prošle sezone, uključujući i glavnih prvotimca Carlosa Bacce, Aleixa Vidala (koji je prešao u Barcelonu), Fernanda Navarra i Stephanea Mbije dok je na Ramon Sanchez Pizjuan sletjelo šest novih igrača. Dvojica “najzvučnijih” pojačanja Andalužana, Jevhen Konopljanka i Ciro Immobile utakmicu Superkupa započeli su na klupi.

Početak utakmice bio je pravi festival slobodnih udaraca. Javier Mascherano skrivio je prekršaj za Sevillu na 22 metra od svojega gola. Slobodnjak je u 3. minuti superpreciznim udarcem izveo argentinski veznjak Ever Banega i zabio najraniji pogodak u povijesti Superkupa.

Međutim, Sevilla je vodstvo držala samo 5. minuta. Na suprotnoj strani, na gotovo identičan način ali lijevom nogom, sjajno je pogodio Barcelonin Argentinac, Leo Messi. U 16. minuti, novi slobodnjak za Barcelonu ali s istim ishodom – Messi neobranjivim udarcem svojoj momčadi donosi preokret.

Barcelona je u tim trenucima u potpunosti kontrolirala utakmicu, prijetili su sa svih strana, a posebno je inspiriran bio fenomenalni Messi. U 28. minuti Luis Suarez je zabio nakon sjajne akcije Messija i Andresa Inieste, ali se urugvajski napadač nalazio u nedozvoljenoj poziciji te mu pogodak nije priznat.

Uslijedili su dalekometni udarci Ivana Rakitića i Danija Alvesa, a Sevilla je ponovno zaprijetila u završnici poluvremena preko Kevina Gameira. Ipak, Barcelona je pred odlazak na odmor došla do zasluženog trećeg pogotka.

Suarez se našao sam pred Betom, a Sevillin mu je golman obranio udarac. Međutim, Urugvajac je stigao odbijenu loptu i uposlio Rafinhu koji iz blizine poentira za 3:1 svoje momčadi.

Blaugrana je i u nastavak utakmice krenula žestoko i visokim presingom ponovno uzdrmala Andalužane. Sergio Busquets je presjekao jednu loptu Seville, uposlio Suareza koji poentira za 4:1 vodstvo svoje momčadi.

U tim trenucima činilo se kako je Barcelona osvojila svoj prvi ovosezonski trofej. Imala je prednost od tri pogotka i djelovala nezaustavljivo. Međutim, Sevilla je u 57. iskontrirala Katalonce i preko Jose Antonija Reyesa smanjila na 4:2.

Barcelona je potom ponovno preuzela inicijativu. Rafinha je prvo zaprijetio snažnim udarcem kojeg je ukrotio Beto, a potom je glavom pogodio gredu nakon centaršuta Rakitića. Ipak, Sevilla se u 72. minuti u potpunosti vratila u utakmicu.

Jeremy Mathieu je u svojem kaznenom prostoru srušio Victora Vitola, a s bijele točke precizan je bio Gameiro. Sevilla je u tim trenucima bacila sve karte u napad, Unai Emery je nakon Konopljanke u igru ubacio i Immobilea, a upravo je novopridošli dvojac svojoj momčadi donio izjednačenje.

Talijanski je napadač na desnoj strani „izvrtio“ Marca Bartru i uposlio Konopljanku koji iz blizine poentira za nestvarnih 4:4. U zadnjoj minuti Messi je umalo zabio hat-trick, i to iz slobodnih udaraca, ali mu je ovaj pokušaj otišao nekoliko centimetara kraj Betove vratnice.

U prvom produžetku Barcelona je kontrolirala igru ali nije ozbiljnije ugrozila Beta, dok je Mariano u 105. minuti mogao zabiti za Sevillu, ali je pucao ravno u Marc-Andrea ter Stegena.

U 115. minuti, sudac utakmice William Collum dosudio je novi slobodan udarac za Barcelonu na 19 metara od Sevillina gola i navijači Blaugrane su mogli početi slaviti. Messijev udarac je ovaj puta završio u bloku, ali je ponovno opalio iz odbijanca. Beto je udarac obranio, ali se lopta odbila na nogu Pedra koji zabija deveti pogodak na utakmici.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, u 118. Banega je centrirao, a Coke glavom gađa milimetar od ter Stegenovog gola, dok je u 122. minuti Adil Rami s četiri metra promašio prazan gol i uprepastio veliku prigodu da Sevilli donese produžetke.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});