fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sve je bilo spremno za Džekin prelazak u Juventus, ali Milik ne želi otići u Romu

Autor: dnevno.ba

Transfer Edina Džeke u Juventus je privremeno stopiran jer Arkadiusz Milik ne želi preći u Romu.

Poljak je jučer obavio ključni dio ljekarskih pregleda u Švicarskoj gdje ga je Roma poslala kako bi se uvjerila da su mu koljena zdrava.

Milik je dobio “zeleno svjetlo” od ljekara i očekivalo se da će danas proći i “obični” ljekarski pregled, te da će biti objavljeno da je novi igrač Rome nakon čega bi automatski bilo objavljeno da Džeko prelazi u Juventus.

Napoli uopšte nije registrovao Milika za ovu sezonu, ali pregovori Poljaka i i Rome su obustavljeni jer on ima “neriješenih računa” sa sadašnjim klubom.

Milik, naime, ima milion “razloga” da ne napusti Napoli. Milik od još uvijek svog aktuelnog kluba traži ukupno milion eura i trenutno je u toku “rat” pravnih timova dvije strane.

Poljak je vodio pravnu bitku s Napolijem koja se tiče autorskih prava. Naime, Milik je u svom restoranu u poljskim Katowicama koristio grbove Napolija i klub s juga Italije ga je finansijski kaznio zbog toga, no na kraju je čitav problem riješen van suda.

No, Milik je Napoliju zamjerio mnogo više nego klub njemu.

On traži da mu klub isplati dvije plate za ovu sezonu, te da mu vrate novce koje su mu uzeli kada su krajem prošle godine kaznili sve igrače zbog navodne pobune. Osim toga, on traži i bonuse koji mu nisu isplaćeni, a i njegovi menadžeri potražuju također novce od Napolija.

Kada se sve sabere, Napoli bi Miliku i njegovim menadžerima trebao isplatiti ukupno oko milion eura. Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis nalazi se na kućnom liječenju jer je zaražen koronavirusom, no poručio je da neće ni da čuje za to.

Ukoliko igrač i klub dođu do sporazuma, a kako trenutno stvari stoje to će se desiti jedino ako se klub pristane rastati od milion eura, već je poznato kako će se realizovati Milikov transfer u Romu.

Milik bi produžio ugovor s Napolijem do juna 2022. godine i potom bi bio posuđen Romi s obaveznim otkupom za cifru od 25 miliona eura (zajedno s bonusima). Naravno, radi se o malim legalnim “trikovima” kojima se manipuliše ciframa u Finansijskom fair-playu.

Džeko bi potom odmah bio prodan Juventusu za 15 miliona eura, a sa Starom damom bi potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao 7,5 miliona eura.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se čitava situacija rasplesti, a ukoliko do transfera ne dođe na najvećem gubitku bi bio Džeko.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});