SVEMU DOĐE KRAJ: Gruđanke poražene nakon pet godina

Autor: Dnevno.ba

ZAVIDOVIĆI - Dugogodišnja dominacija Gruđanki, koje su pet godina bile bez poraza u Premijerligi rukometašica, završena je sinoć u Zavidovićima.

Posljednji put su Grude u okviru Premijerlige poražene još 9. studenog 2014. godine, kada ih je s 32:31 svladala Katarina.

Krivaja je od početka bila u prednosti, vodile su domaće igračice 10:8 na poluvremenu, a u nastavku su uspijevale održati vodstvo. Iako su Gruđanke u 42. minuti smanjile na samo gol zaostatka, serijom 6:2 domaće igračice dolaze do prednosti i na kraju do pobjede 25:20, piše SportSport.ba.

Kod Krivaje su se istakle Ivana Sikimić sa sedam, Sara Bašić sa šest i Jasmina Ćosić s pet postignutih pogodaka. Četiri je dodala Ilma Mehanović Ilma, tri Amela Džakmić.

Na drugoj strani Nikolina Vukčević je bila najefikasnija s devet golova.

Nakon ovog poraza Gruđanki na vrhu poretka usamljena je ekipa Izviđača s maksimalnih 18 bodova iz šest odigranih susreta, a Ljubušanke su sinoć u svojoj dvorani nadigrale ekipu Hadžića s uvjerljivih 36:19. Grude i Mira imaju po 5 pobjeda i jedan poraz, odnosno po 15 osvojenih bodova, dok je Krivaja s omjerom od tri pobjede i dva poraza na šestom mjestu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI