fbpx

SVJETSKI I REGIONALNI MEDIJI OPROSTILI SE OD HRVATSKOG VELIKANA: ‘Bio je legendaran’

Autor: dnevno.ba

Vijest o smrti hrvatskog rukometnog velikana Zlatka Saračevića (59) objavili su brojni mediji s prostora bivše države.

Slovenska novinska agencija STA je objavila kako je “u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević,”

Navodi se kako je Saračević s hrvatskom reprezentacijom 1996. osvojio naslov olimpijskog prvaka, dok je s Jugoslavijom bio svjetski prvak 1986.

Delo uz vijest o njegovoj smrti navodi kako je “Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige.”

Sarajevsko Oslobođenje piše kako je “velikan hrvatskog rukometa preminuo nakon utakmice”, dok je Avaz objavio kako je “preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević.”

“Saračević je profesionalnu karijeru počeo u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina”, piše Avaz opisujući Saračevićev sportski put.

Tanjug navodi kako je umro legendarni jugoslavenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević, dok je Beta objavila kako je umro jedan od najboljih jugoslavenskih i hrvatskih rukometaša.

“Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP- u Portugalu 1994, a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP na Islandu, navodi agencija Beta.

“Šokantna vijest iz Hrvatske”

Portal handball-planet navodi “šokantnu vijesti iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračevič je umro nakon utakmice.”

Portal hand-news dodao je kako je “hrvatska legenda Zlatko Saračević umro u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice.

“Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb

Vijest o Saračevićevoj smrt objavio je i francuski L’Equipe.

“Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener”, prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Oglasio se Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.

“Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je večeras u Koprivnici od srčanog udara.”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI