fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TA DIVNA BASKIJSKA NOĆ: Izbacili i Reala i Barcelonu u Kupu Španjolske

Autor: Dnevno.ba

MADRID - Real Sociedad je u nevjerojatnoj utakmici na Santiago Bernabeu izbacio u četvrtfinalu kupa Real Madrid rezultatom 3:4

Real je bolje otvorio susret i već u 10. minuti imao veliku priliku za vodstvo, no Remiro sjajno brani udarac Benzeme i sprječava vodstvo domaćih. S druge strane hrabri gosti svoju prvu pravu priliku u 22. minuti pretvaraju u vodstvo. Isak je uputio oštar udarac sa nekih 20-ak metara, Areola loše reagira i odbija loptu po sredini na rub kaznenog prostora gdje nalijeće Odegaard i zabija za 0:1.

Do kraja poluvremena smo vidjeli još dvije prilike gostiju i to sjajnog Isaka, no šveđanin nije bio dovoljno koncentriran da već u prvom dijelu dotuče Kraljevski klub.

Zidane na poluvremenu ostavlja u svlačionici Rodrigueza, a umjesto njega uvodi Modrića. No, samo pet minuta kasnije Isak naplaćuje promašaje iz prvog dijela. Nevjerojatnu akciju su odigrali gosti, vratar Remiro je ispucao loptu, koju u glavom prenijeli Merino pa Isak sve do Barrenetxea – Muguruze, koji je sjajno prošao po lijevoj strani te povratnom našao bivšeg igrača Dortmunda, a Šveđanin još ljepše iz voleja završio za nevjerojatnih 0:2.

Samo dvije minute kasnije novi šok na Bernabeu, Grosabel je pokušao proigrati suigrača na lijevoj strani, no lopta se odbila od obrambenog i došla na suprotnoj strani do Isaka, koji je danas neumoljiv te zabija za 0:3.

Real se donekle vraća u 59. minuti, kad Diaz sjajno proigrava Marcela na desnoj strani, a Brazilac preciznim udarcem smanjuje na 1:3, navodi Germanijak.hr.

No, deset minuta kasnije gosti koriste otvorenu igru Reala te povećavaju vodstvo na 1:4, ovoga puta Isak se našao u ulozi asistenta, a Merino kao strijelac.

Novi gol nade za domaćine stigao je u 79. minuti, kad je Vinicius sjajno skočio i maturirao gostujućeg vratara, no sudac Lahoz uz pomoć VAR-a ipak poništava gol zbog zaleđa. Međutim, Rodrygo zabija samo dvije minute kasnije za 2:4.

Real je bacio sve u napad, igra se maksimalno prebacila na polovicu gostiju, što je urodilo plodom u 93. minuti kad je Nacho zabio nakon ubačaja Benzeme.

Totalna navala se nastavila i nakon gola, gosti su ostali s igračem manje, a Ramos je u samom smiraju utakmice propustio veliku priliku za produžetke te je počelo slavlje baskijskog kluba.

Athletic Bilbao je pak u samom finišu utakmice golom Inakija Williamsa izbacio Barcelonu iz četvrtfinala Kupa kralja rezultatom 1:0.

Od samog početka gledali smo pravi borbeni derbi, no ne pretjerano lijep nogomet. Barcelona je prva zaprijetila u 5. minuti preko Fatija, no mladi napadač nije bio dovoljno koncentriran. Bilbao je u 10. minuti dolaze do vodstva, gol je zabio Inaki Williams, no sudac Munuera ga poništava zbog zaleđa. Do odmora nismo vidjeli više niti jednu značajnu priliku, a Barcelonina četiri žuta kartona, od kojih je jedan dobio trener Setien, dovoljno govore o nervozi u njihovoj igri.

Drugi dio je bio preslika prvog, nervozna rastrgana igra s malo prilika. Griezmann je u 70. minuti propustio nevjerojatnu priliku, pucao je po sredini gola, ali Unai Simon se sjajno snašao. Vidjeli smo par polu prilika s obje strane sve do 88. minute kad fenomenalni Unai Simon obranio zicer Messiju. Arthur je izbacio Argentinca, no domaći vratar je jednostavno večeras zaključao vrata.

I Kad su svi pomislili da ćemo gledati produžetke, domaćini su u 93. minuti preko Inakija Williamsa zabili gol i osigurali plasman u polufinale.

U polufinale kupa su se plasirali Athletic, Real Sociedad, Granadu i Mirandes.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});