fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

TALIJANI sa stilom do svjetskog rekorda

Autor: Hina

Talijanski nogometaši, aktualni europski prvaci, vlasnici su novog svjetskog rekorda po broju utakmica u nizu bez poraza.

Prije kvalifikacijskog duela u Reggio Emiliji protiv Litve aktualna talijanska generacija je bila izjednačena s Brazilom (od 1993. do 1996. godine) po broju vezanih utakmica bez poraza (36). No, nakon srijede i uvjerljivog slavlja „azzurra“ od 5-0 Talijani su postali novi svjetski rekorderi po ovom pitanju.

Talijanima je utakmica protiv Litve došla nakon dva vezana remija, ali unatoč tome, kao i činjenici da je izbornik Mancini odmarao veliki broj svojih glavnih zvijezda, nije bilo problema na putu do pobjede. Već nakon pola sata igre je bilo 4-0, a dvostruki strijelac na susretu je bio Moise Kean. Po jedan gol su dodali Raspadori i Di Lorenzo, a uz sve je i Utkus pogodio vlastitu mrežu.

Kiks je u ovoj skupini C napravila Švicarska koja je odigrala 0-0 kod Sjeverne Irske u Belfastu. Švicarci za Italijom zaostaju šest bodova (ali i dvije utakmice manje), dok imaju tri boda više od Sjeverne Irske i Bugarske.

U skupini B je Švedska izgubila utakmicu kod Grčke (1-2) nakon što je bila savršena u uvodna tri dvoboja skupine (tri pobjede). Bakasetas i Pavlidis su bili kobni za Šveđane koji su u završnici dvoboja tek smanjili zaostatak. U toj skupini na vrhu je Španjolska koja je rutinski obavila posao protiv Kosova u Prištini. Bilo je 2-0 uz golove Pabla Fornalsa i Ferrana Torresa.

Rutinski je posao obavila i Belgija kod Bjelorusije (1-0). Jedan je dio glavnih belgijskih zvijezda odmarao, a petu pobjedu u šest nastupa Belgiji je osigurao strijelac Praet. Belgija ima pet pobjeda i remi u skupini E te je debelo iznad konkurencije. Wales je, pak, odigrao samo 0-0 protiv Estonije na svom terenu što je Estoncima bio prvi osvojeni bod u kvalifikacijama.

Golom Harryja Kanea Engleska je vodila kod Poljske 1-0 sve do sudačke nadoknade. No, Poljaci su uzeli barem bod golom Szymanskog u 92. minuti. Unatoč tom bodu Poljska je skliznula na treće mjesto jer se Albanija poigrala protiv San Marina (5-0) i u toj skupini I Albanija ima bod više od Poljske, odnosno, dva više od Mađarske koja je svladala Andoru 2-1.

Situaciju u skupini J kontrolira Njemačka koja je ovaj put s 4-0 svladala Island u Reykjaviku. Gnabry, Rüdiger, Sane i Werner su bili strijelci za Elf koji ima pet pobjeda i poraz u šest utakmica.

Drugoplasirana Armenija je kiksala odigravši samo 1-1 doma protiv Lihtenštajna kojem je prvi bod u kvalifikacijama osigurao Frick golom u 80. minuti. Bez pogodaka je, pak, završila utakmica Sjeverne Makedonije i Rumunjske, reprezentacija koje su u lovu na drugu Armeniju.

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});