fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Instagram

KRAJ VELIČANSTVENE KARIJERE! Roger Federer objavio da odlazi u mirovinu, odigrat će još samo jedan turnir

Autor: Dnevno.ba

Roger Federer (41), švicarski tenisač i jedan od najboljih igrača u povijesti tenisa, objavio je kako je od danas službeno u mirovini. Objavio je to sam tenisač na svojem Instagram profilu u kojem je fotografirao svoje pismo oproštaja od veličanstvene karijere.

Švicarski tenisač u karijeri je osvojio ukupno 103 turnira u singlu. Od toga 20 Grand Slamova, 28 Masters 1000 turnira te šest ATP finala. Po broju osvojenih Grand Slam turnira treći je tenisač u povijesti iza Rafaela Nadala (22) i Novaka Đokovića (21).

Jedini je u povijesti osvojio US Open pet puta zaredom (od 2004. do 2008. godine), a drži i rekord od ukupno 71 osvojenog turnira na tvrdim podlogama. Osam puta je osvojio Wimbledon, šest puta Australian Open, pet puta US Open i jednom Roland Garros.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
“Cijeloj svojoj obitelji i prijateljima,

od svih darova kojima me tenis darovao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i prije svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za priopćiti.

Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko ozljeda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u natjecateljsku formu. Ali znam svoje limite i tijelo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam preko 1500 mečeva u 24 godine. Vrijeme je da prepoznam kad je vrijeme da se oprostim.

Odigrat će još jedan turnir
Laver Cup u Londonu idući tjedan će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na Grand Slamovima niti na Touru. Ovo je i gorka i slatka odluka jer će mi nedostajati sve što mi je tenis donio.. Istovremeno sam jako sretan zbog svega što mi je tenis dao i što sam ga igrao tako dugo na toj razini.

Želio bih zahvaliti svojoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživjela svaku minutu, kao i svojim roditeljima i svojoj djeci. Hvala i svim bivšim trenerima i Švicarskom savezu, koji je od malena u meni prepoznao potencijal. Zahvaljujem čitavom svom timu, sponzorima i menadžerima koji su vodili moju karijeru. Hvala i konkurenciji, imao sam sreće da igram povijesne oglede gurali smo jedni druge naprijed.

Najviše od svega, zahvaljujem svojim fanovima. Energija i snaga koju ste mi dali svaki put kad bi zakoračio na teren je bila nevjerojatna i to ću pamtiti cijeli život. Bez vas, svi ti uspjesi bi učinili da se osjećam usamljeno, a ne radosno.

“Bio sam dečko koji je skupljao loptice”
Posljednje 24 godine su bile nevjerojatna avantura. Čini se da je sve trajalo samo 24 sata, ali bilo je toliko magično da osjećam da sam u njima proživio cijeli život. Imao sam sreću igrati u 40 različitih zemalja. Plakao sam i smijao se i osjećao sam se nevjerojatno živim.

Kad je moja ljubav za tenis započela, bio sam klinac koji je u Baselu skupljao loptice. Gledao sam igrače koji su mi se činili poput divova i počeo sam sanjati. Snovi su me tjerali da radim i treniram. To je dovelo do samopouzdanja, a onda i uspjeha koji su me odveli na nevjerojatno putovanje.

Stoga vam želim svima zahvaliti od srca, svima diljem svijeta koji su pomgli švicarskom sakupljaču loptica da ostvari svoje snove. Na kraju, hvala tenisu, volim te i nikad te neću napustiti.”

Pogledajte njegovu objavu OVDJE.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});