fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
22.06.2021., Glasgow, Skotska - Hampden Park. UEFA Europsko prvenstvo 2020, skupina D, 3. kolo, Hrvatska - Skotska. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

TKO ĆE (LAKŠE) PROĆI DALJE? Tijesna utrka za Katar između Hrvatske i Rusije se nastavlja!

Autor: Otvoreno.hr

U skupini H kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru Hrvatska i Rusija predvode ljestvicu sa po 16 bodova, šest više od trećeplasirane Slovenije.

Vatreni i Zbornaja vode ‘mrtvu trku’ u kvalifikacijama u kojima se igra još tri kola. Nakon odlične utakmice na Cipru i pobjede od 3:0 hrvatsku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak čeka domaći okršaj u Gradskom vrtu protiv Slovačke, dok Rusi nakon minimalnog slavlja nad Slovacima u Kazanju idu na teško gostovanje u Maribor motiviranim Slovencima koji su nakon uvjerljive pobjede nad Maltom (4:0) još uvijek u igri za SP.

U izjavi nakon sinoćnje utakmice izbornik Zlatko Dalić je kazao kako vjeruje da će navijači doći u Osijek u što većem broju i da to ovisi o vremenskim uvjetima, a da će Vatreni igrom i zalaganjem pokazati da cijene podršku koju im navijači pružaju.

„Samo da ne bude kiše u Osijeku i biti će pun stadion. Mi ćemo se našim navijačima odužiti dobrom igrom, zalaganjem i ovakvim načinom kao što je to bilo protiv Cipra i prošle tri utakmice. Smatram da je ovo dobar put, ali da trebamo biti još ozbiljni, još odgovorniji, ako hoćemo biti prvi jer imamo još tri utakmice i nećemo posustati. Sad smo se digli sad igram dobro i nema stajanja.“, naglasio je Dalić.

U Katar će se izravno plasirati samo pobjednik skupine, dok drugo mjesto donosi doigravanje. Nakon utakmica u Osijeku i Mariboru preostaje još dva kola za odigrati, a ključnu ulogu u raspletu skupne mogla bi imati zadnja utakmica u kojoj 14. studenoga u Splitu igraju upravo Hrvatska i Rusija. Rujanski dvoboj Vatrenih i Zbornaje u Moskvi završio je bez pogodaka.

No, prije splitskog dvoboja s Rusima, valja dobiti Slovake, a potom i Maltu u gostima 11. studenog. Ruska izabrana vrsta nakon gostovanja u Sloveniji dočekuje Cipar, a potom stiže na Poljud.

Autor: Otvoreno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});