fbpx

TOTTENHAM SMIJENIO TRENERA već se zna tko će ga zamijeniti

Autor: Dnevno.ba

Nakon samo četiri mjeseca trener Tottenhama Nuno Espirito Santo dobio je otkaz na klupi kluba iz Sjevernog Londona, ozvaničio je ovaj klub.

Santo je bio rješenje koje se ispostavilo kao veoma loše. Tottenham je, podsjetimo, dugo bio bez menadžera tijekom ljeta i gotovo da Portugalac nikako nije prošao pripreme s klubom. U nedostatku boljih rješenja, čelnici kluba odlučili su se za nekadašnjeg portugalskog golmana, prenosi Klix.

Ipak, tome je veoma brzo došao kraj. Jutros je u prostorijama kluba održan sastanak na kojem je otkaz uručen portugalskom treneru.

“Znam koliko je Nuno želio uspjeh, kao i njegovi pomoćnici, pa smo tako teška srca donijeli ovu odluku. Nuno je istinski džentlmen i uvijek će biti dobrodošlice za njega ovdje. Zahvaljuemo mu se i želimo mu sreću u budućnosti”, naveo je sportski direktor Fabio Paratici.

Epilog je to očajnih rezultata Spursa na startu nove sezone. Tottenham niže neuspjehe, a “kap koja je prelila čašu” je poraz od Manchester Uniteda za vikend rezultatom 0:3.

Engleski mediji pišu kako će klupu nakratko preuzeti proslavljeni nogometaš kluba Ryan Mason, koji je i prošle sezone bio na klupi tima iz Sjevernog Londona kada je otkaz dobio Jose Mourinho.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI