fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Troicki preko Čilića stigao do finala s Nadalom

Autor: Sportnet.hr

STUTTGART - Iako je imao 4:2 u trećem setu, polufinalni tenis Marina Čilića izgledao je tako da to nikako ne može izaći na dobro. I uz sve loše što je napravio imao je priliku za finale Stuttgarta, ali tamo će se u nedjelju s Rafaelom Nadalom naći Viktor Troicki.

Bila je to vrlo slična predstava onoj četvrtfinalnoj od koje se dan kasnije na nesreću Marina Čilića promijenio tek konačan ishod. Hrvatski reket broj jedan neće u Stuttgartu igrati finale s Rafaelom Nadalom iako je dobrih 90 minuta bio u provaliji, nekako pronašao izlaz iz nje i sam sebi ponovno iskopao novu rupu.

Poslije svega viđenog tog gotovo dvoipolsatnog teniskog mučenja, teško se iz Čilićeve igre u kojoj je bilo obilje grešaka, a premalo kvalitetnih udaraca i poena, moglo izroditi nešto više od poraza. Jučer jest, ali Viktor Troicki ipak je gotovo 500. pozicija bolje rangirani tenisač od Mische Zvereva koji je mogao i trebao prvi kazniti blijedi Čilićev tenis u Stuttgartu.

Možda i najbolji opis ovog meča jest da su se na terenu u istom trenutku našla dva loša od kojih je teško pobjednika proglasiti manje lošim. S velikom se sigurnošću može utvrditi da bi i dobar dio njemačke publike to subotnje popodne radije iskoristilo za nešto korisnije jer dobrog tenisa nije bilo. Pogotovo od Čilićeve strane u prvom servis gemu u kojem je uspio napraviti šest neprisiljenih grešaka. Prebaciti lopticu Troickom je bilo sasvim dovoljno da već u startu napravi break i tu prednost zadrži do kraja seta premda je Čilić vrlo brzo mogao zakomplicirati situaciju samo da je iskoristio jednu od tri vezane lopte za obrat. Samo je u jednoj imao realnu šansu, dok je u preostale dvije Srbin nije pružio protivniku.

Sve je za Troickog moglo postati puno jednostavnije da je u trećem gemu drugog seta konvertirao ono što ranije nije Čilić. Jednu od tri prilike za oduzimanje servisa. Tada je Čilić pozvao i medicinsko osoblje, problematično područje bilo je ono oko lakta, a nakon terapije i jedan i drugi tenisač su sljedećih osam gemova u sekundama osvajali svoje servise.

Prvi servis Troickog za ostanak u setu prošao je bez poteškoća, ali na onom drugom kod 5:6 Čilić se nekako dovukao do nove break lopte koja je prepasivnim slajsom završila na vrhu mrežu. Što je o tome mislio Čilić pokazao je njegov pogled prema gore i misao koja je samo njemu ostala znana. Drugima lako dokučiva.

Gurnuo je hrvatski tenisač tu neiskorištenu set priliku brže-bolje pod tepih i projurio 13. igrom. To petominutno razdoblje bilo je i najbolje Čilićevo u 90 minuta igre. Tek drugi put na turniru i to u šestom gemu trećeg seta Srbin je izgubio početni udarac. Čilić je poveo s 4:2, a lakoća kojom je još tamo od početka drugog seta osvajao svoje servis gemove je nestala. Troicki nije odigrao ništa spektakularno, a vratio se u igru. Lako je pogoditi što je bio razlog.

Odmah u sljedećem gemu Čilić je propustio i meča vrijednu priliku. 15:40 i još jedna prednost otišlo je u vjetar slično kao i ona situacija iz prvog seta. U te ti prilike za obrat, Čilić je tek u onoj drugoj imao realnu šansu da servira za meč, ali Troicki se spasio i onda on postao Brzi Gonzales u tie-breaku trećeg seta i Čilića poslao na razmišljanje i analiz što je pošlo po krivu. Sudeći prema materijalu, mogla bi to biti dugačka noć za Hrvata.

ATP 250, Stuttgart, polufinale:
Viktor Troicki (Srbija, 8) – Marin Čilić (Hrvatska, 2) 6:3, 6:7 (1), 7:6 (2).

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});