fbpx
Foto: Twitter

TUGA U OBITELJI ZLATKA DALIĆA! Bio je uz nju do posljednjeg trenutka

Autor: dnevno.ba

Tužne vijesti dolaze iz stožera hrvatske nogometne reprezentacije. Preminula je majka legendarnog izbornika Zlatka Dalića, koji je Hrvatsku doveo do srebra i bronce na Svjetskim prvenstvima.

Nakon duge bolesti, Kata Dalić preminula je u 91. godini. Već dugo se nalazila u bolnici u Livnu, a najuža obitelj i sin Zlatko bili su uz njezinu postelju cijelo vrijeme. Izbornik je zbog teškog stanja svoje majke otkazao i nekoliko reprezentativnih događanja, među kojima je i seminar za izbornike u Dohi na koji je išao njegov pomoćnik Ivica Olić.

Pogreb Kate Dalić bit će u nedjelju u 16 sati na groblju Gorica u Livnu.

Prije godinu dana izborniku je preminuo otac Ivan. Za tu vijest doznao je uoči početka Lige nacija. Sada je, nažalost, uoči Final Foura istog natjecanja ostao bez majke. Naime, u ponedjeljak, 22. svibnja, mora doći u prostorije Hrvatskog nogometnog saveza i predati popis igrača koje vodi na Final Four Lige nacija koji će iz saveza potom poslati UEFA-i.

Majka Zlatka Dalića uvijek je nalazila riječi hvale za svojeg sina, a o svojem sinu je govorila: ‘Moj sin je najbolji na svijetu po tome što je tih, miran i skroman.’

Kata Dalić bila je veliki navijač svog sina, ali kako sama kaže imala je oštar odgoj, na kojem joj Zlatko nije zamjerio, a jedna od njenih izjava je ona tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je Zlatko rekao da ide do kraja.

“Da ide do kraja, pa dokle stigne. A ja mu kažem: ‘Izgubi!’ A on: ‘A mama što?’ A ja mu kažem pa da ovo više prekine se, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se”, izjavila je tada Kata Dalić s kojom je Zlatko jako blizak.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI