fbpx

“Turbulentno” ljeto na Pecari – čekaju li nas brojne igračke promjene?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Veliki rezovi mogli bi se narednih dana dogoditi u igračkom kadru NK Širokog Brijega. Naime, kako doznaje Dnevno.ba portal uskoro će biti objavljena transfer lista, a na istoj će se naći imena desetorice igrača!

Prema neslužbenim informacijama Uprava kluba će se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji braći Ivici i Damiru Džidiću, zatim Dini Kresingeru i Brazilcu Taiju, igračima koji su zimus stigli na Pecaru, ali poprilično “roviti”, isto tako i Mati Peharu, koji je već dugo pod suspenzijom, a klub će navodno ostati i bez momaka iz Posušja, Josipa Barišića i Davora Landeke, koji je na blagdan Svetog Ante uplovio u bračne vode. Također, na izlaznim vratima je i Splićanin Zoran Plazonić, kao i bh reprezentativac Goran Zakarić, a pod velikim upitnikom je i Daniel Kožul.

Preostalih 14 igrača bi i naredne sezone trebalo braniti boje ovog kluba, kao i Jozo Špikić, igrač koji je ponikao u ovom klubu, a kojeg NK Rijeka šalje u Široki Brijeg na posudbu. Naravno, svi oni koji imaju inozemne ponude mogu otići uz adekvatnu odštetu, a kako doznajemo ponude ima jedino Stipo Marković. Neki klubovi pokazivali su interes i za vratara Antonija Soldu, no službeno u klubu za njega nemaju ponudu.

Ukoliko ovim igračima pridodamo dvojicu sigurnih juniora Stjepana Lončara i Luku Juričića (sinovi bivših igrača Roberta Lončara i Nikole Juričića) to je već kadar od 17 igračkih imena sa sljedećim izgledom:

Vratari: Antonijo Soldo, Luka Bilobrk

Obrana: Boris Pandža, Jozo Špikić, Slavko Brekalo, Stipo Marković, Dino Ćorić

Vezni red: Ivan Peko, Zvonimir Kožulj, Matej Karačić, Stjepan Lončar, Josip Ćorluka, Jure Ivanković

Napad: Wagner Santos Lago, Luka Menalo, Ivan Buhač, Luka Juričić.

POJAČANJA?

S obzirom da klub neće igrati u Europi o nekim ozbiljnijim pojačanjima se ne govori, premda se zadnjih dana u kuloarima spomenulo desetak zanimljivih igrača.

Govori se primjerice o možebitnom povratku svojih igrača iz Viteza Ante Pinjuha i Ante Hrkaća, koji i nisu u ovom premijerligašu imali sezonu za pamćenje, zatim o Juri Glavini iz Sloge Ljubuški čiji je otac Vlado “Meja” također bivši igrač i ujedno trener u Omladinskom pogonu NK Širokog Brijega.

Zanimljiv je i 22-godišnji Ljubušak Tomislav Puljić, inače stoper Zvijezde iz Gradačca, a od premijerligaških igrača još ranije spominjala su se imena 22-godišnjeg veznjaka banjalučkog Borca Tonija Jovića, koji je ponikao u Rijeci, te dvije godine mlađeg Marina Popovića, napadača zeničkog Čelika!

Radilo se i na transferu Dalibora Pandže iz Olimpica, no s pretpostavkom da će Široki Brijeg izboriti plasman u Europu, a ne “Vukovi s Otoke”, no kako se obratno dogodilo od tog transfera sada očigledno neće ništa biti.

Nije isključeno da redove kluba s Pecare pojačaju dva brata koja sada igraju u dva različita kluba, a riječ je o 22-godišnjem Marku Mišiću iz Čapljine i njegovom godinu dana starijem bratu Darku, koji nastupa za Zadar, a prije toga igrao je u Čeliku.

Od igrača GOŠK-a zanimljiv je talentirani napadač Ante Čilić, koji je prošao omladinsku školu HŠK Zrinjskog, a kao jedno pravo pojačanje spominje se ime Ivana Krstanovića, međutim sve pod pretpostavkom da ne napravi neki inozemni angažman. Ovaj bivši igrač Posušja, Zagreba, Dinama, Rijeke i Zadra bio bi itekakvo pojačanje, ali pitanje je koliko je uistinu realan njegov dolazak?

Moguće pojačanje u napadu je i mladi Jakov Puljić iz hrvatskog drugoligaša Cibalie, koji je u protekloj sezoni u 26 utakmica postigao 16 golova, pa je itekako zanimljiv, a zanimljivo će biti u kojem će smjeru ići nastavak suradnje s Dinamom? Gazda Zdravko Mamić ima itekako atraktivnih igračkih eksponata za posudbu, a na Pecari su im nekako najprivlačniji kamerunski napadač Franck Ohandza i suigrač mu iz Sesveta Josip Ćorić. Kamerunac je zabio 15, a veznjak Ćorić 9 golova u protekloj sezoni i bili su najbolji igrači ovog hrvatskog drugoligaša.

Ono što je sigurno spoznaja je kako će na Pecari biti itekako prometno za razliku od prethodnih polusezonu kada u igračkom rosteru ovog kluba nije bivalo ozbiljnijih promjena, no očigledno je sazrelo vrijeme da se kreira jedan veći rez, jer u protekloj sezoni je rezultat izostao, treneri su “izvisili”, gospoda iz Uprave sigurno neće sebe promijeniti, pa je za očekivati da će uslijediti mnoštvo igračkih promjena.

Treba dodati da Širokobriježani imaju silno talentiranu juniorsku generaciju, pa će sasvim sigurno nekolicina tih talentiranih momaka biti priključena prvom sastavu, ali o njihovim imenima u ovom trenutku bilo bi nekorektno nagađati pošto nekoga možemo izostaviti, a nije nam ni na kraj pameti bilo koga od tih momaka diskreditirati, odnosno zapostavljati.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI