fbpx
FOTO FENA / Filip Kožul

Tužiteljstvo pokrenulo istragu protiv Amara Osim, evo o čemu se radi

Autor: dnevno.ba

Tužiteljstvo Sarajevske županije pokrenulo je istragu protiv Amara Osim, najtrofejnijeg premijerligaškog trenera i bivšeg šefa stručnog stožera FK Željezničar i FK Velež.

Protiv Osima je istraga pokrenuta zbog navodnog fiktivnog prikazivanja potraživanja dugova od FK Željezničara što su potvrdili iz Tužiteljstva, piše Sportsport.ba.

“Možemo potvrditi da je otvorena istraga protiv navedene osobe. Zbog zaštite krivičnog postupka ne možemo davati više informacija”, rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Portal Istraga.ba je ranije objavio kako je rukovodstvo kluba sa Grbavice prije godinu i pol podnijelo tužbu protiv Osima, poslije čega je donesena naredma o provođenju istrage.

Navodno postoji osnovana sumnja da je Osim naplatio dugove koji nisu postojali, a špekeliše se da je riječ o cifri između 400 i 500 hiljada KM.

Bila je 2019. godina kada je tadašnja Uprava FK Željezničar saopštila da je proslavljeni trener tužio Klub za isnod od 400.000 KM.

“Klub je nedavno dobio zahtjev za isplatu od 400.000 KM od gospodina Amara Osima na ime tužbe. Odmah po zaprimanju tužbe, naš pravni tim je krenuo u zaštitu naših interesa.

Čvrsto sam uvjeren da ćemo ih ove utrke izaći kao pobjednici i da će tužba gospodina Osima biti odbijena”, kazao je tada Nihad Selimović iz FK Željezničar.

Osim je do sada u tri navrata sjedio na klupi Plavih, a posljednji put je to bilo u periodu od decembra 2018. do aprila 2021. godine.

Prva dva mandata su mu bila puno uspješnija nego posljednji pošto je uspio osvojiti čak devet trofeja, odnosno pet titula prvaka i četiri Kupa BiH.

U minuloj polusezoni sjedio je na klupi FK Velež, dok je imao i dva inostrana angažmana. Jedno vrijeme je radio u Japanu gdje je osvojio Kup te Kataru gdje je predvodio ekipu Al-Kharaitiyat.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI