fbpx
default

U hrvatskom gradu u Srednjoj Bosni uskoro počinje važan teniski turnir: Za trofej će se boriti tenisači iz cijeloga svijeta

Autor: Dnevno.ba

Teniski klub Elliptic u suradnji s Općinom Kiseljak organizira još jedno izdanje međunarodnog teniskog turnira koji se igra pod okriljem ITF-a, ovoga puta naziva “Juicy Kiseljak open”.

Turnir se igra za ukupni nagradni fond od 25 tisuća dolara a i ove godine za trofej će se boriti tenisači iz cijeloga svijeta.

Otvaranje turnira bit će upriličeno 26.svibnja, a prvi dan kvalifikacija je 28. svibnja. Glavni ždrijeb počinje 30.svibnja a u kvalifikacijama će se naći 48 igrača. Finalni dan planiran je za nedjelju 4.lipnja.

ITF teniski turnir u Kiseljaku jedan je od pet iz ove kategorije koji se igraju u Bosni i Hercegovini no trenutno je najjači zbog znatno izdašnijeg nagradnog fonda, što ga svrstava i među najjače teniske futurese. Ove je godine uspješnija bila jedino Banja Luka koja je imala ATP turnir serije 250 “Srpska open” 2023.

“Juicy Kiseljak open” je trenutno drugi po jačini turnir u BiH.

Mnogim igračima ovaj turnir posluži kao odskočna daska. Najsvježiji primjer su finalisti iz 2019. Francisco Cerundolo i Cristopher O Conell. Obojica su sada u TOP 100, igraju Grand slamove i najjače ATP turnire.

U Kiseljaku je primjerice igrao i najbolji igrač dubla na svijetu Mate Pavić, Davis cup reprezentativci BiH Damir Džumhur, Mirza Bašić, Aldin Šetkić, Nerman Fatić i mnogi drugi.

Ono što je najbitnije je da turnir konstantno napreduje i kada je u pitanju kvaliteta tenisa i kada je u pitanju infrastruktura te je ove godine započeta gradnja i dvorane.

Prvi nositelj trebao bi biti rumunjski tenisač Nicholas David Ionel, 205.igrač na svijetu. Srbin Miljan Zekić dosad nije imao sreće u Kiseljaku s ozljedama, ali ove godine bi trebao biti drugi nositelj. U TOP 300 na svijetu je i treći nositelj, Poljak Kasper Zuk.

Svi mečevi su besplatni dakle publika je i više nego dobrodošla a događaj su podržali brojni sponzori i pokrovitelji uključujući i predsjednicu Federacije Lidiju Bradara, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja Srednjobosanske županije, Stanić Grupa kao i brendovi Maraska i Heineken, Sarajevski kiseljak i brojni drugi.

I ove godine očekuje nas vrhunski sportski događaj na terenima TK Elliptic.

Sve informacije dostupne su na web stranici tkelliptic.com dok se mečevi mogu pratiti i online putem FB stranice Teniski klub Elliptic Kiseljak.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI