fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Živinicama pronašli “rupu u zakonu”, publici i smiješno i žalosno

Autor: SportSport.ba

ŽIVINICE - Pohvalno je svakako to što radi Nogometni savez u cilju podizanja kvaliteta domaćeg nogometa, pa se sve kroz razna pravila tjera klubove da ukazuju šanse mladim igračima.

Kada je na snagu stupilo pravilo da moraju od prve minute zaigrati tri igrača do 21 godine, klubovi su to praktikovali tako što bi golobrade mladiće uvrstili u prvih 11, pa ih mijenjali nakon samo jedne, dvije, tri… minute igre. Oni bi pognutih glava izlazili iako nisu ni dodirnuli loptu, ušao bi neko iskusniji na njihove pozicije, a publika se često smijala takvim prizorima.

Da bi se takve stvari spriječile, Savez je odlučio da ako igrač do 21 godine izlazi u prvom poluvremenu, onda mora da ga zamijeni igrač koji također nije stariji od 21 godine.

Slaven iz Živinica pronašao je “rupu u zakonu”. Pošto pravilo vrijedi isključivo za igrače, Slaven kroz golmansku poziciju uspijeva da iznađe rješenje za ovaj nazovimoga problem.

Tako je protiv Veleža vrataru koji je do 21 godine naređeno da se povrijedi u prvoj minuti, da bi drugu utakmicu protiv Kaknja taj golman odbio takvu naredbu smatrajući je nekorektnom i za kaznu je morao da sjedne na tribine.

Danas protiv Viteza ništa novo. Mladi vratar ovoga puta odbija da bude sudionik te spletke i da nastupi par minuta, pa da se zatim “povrijedi”. Međutim, snalažljiva struka Slavena nalazi novo rješenje i na gol postavlja odbrambenog igrača (U21), čiji je zadatak bio da se “povrijedi” što je prije moguće. Naravno, to se desilo u uvodnim minutama kod ispucavanja lopte, pa je morao da izađe iz igre i na golu ga je zamijenio iskusniji kolega.

Sve to uz smijeh je pratila publika na stadionu, a hoće li se neko dosjetiti da stane u kraj ovakvim stvarim, pa da uistinu dobiju šansu mladi igrači koji bi trebali da u budućnosti budu nositelji u klubovima i da doprinesu razvoju domaćih natjecanja. Na ovaj način nećemo daleko dogurati.

Ovome dodajmo da se Slaven žalio na suđenje na današnjem meču iako je dobio 1:0, ali nakon ovakvog “poteza” zaista nemaju se pravo žaliti.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});