fbpx

U21 tim BiH danas gostuje kod Norveške

Autor: Oslobođenje

DRAMMEN - Mlada nogometna reprezentacija BiH kreće u kvalifikacije za EP 2017. u grupi 9 današnjim gostovanjem (16 sati) sa Norveškom u Drammenu.

Mada izbornik U21 tima naše države Darko Nestorović kaže da nema dilema u vezi sa izborom sastava, nije se izjasnio o njemu, dodavši da su moguća odstupanja od ekipe koja je počela posljednju provjeru sa Crnom Gorom (0:0) u Čitluku.

– Vidjet ćemo koja su najbolja rješenja za početni tim. Sve osim poraza je dobar rezultat. Pokušat ćemo iznenaditi Norvešku, koja je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Igrači su visoko motivirani. Može presuditi volja i taktika. Jača strana protivnika je napad. Moramo biti čvrsti u defanzivnom bloku i ne dozvoliti mu da postiže golove. Bio bih zadovoljan remijem, rekao je selektor U21 reprezentacije BiH Nestorović.

On tvrdi da će naše nade ići iz utakmice u utakmicu u kvalifikacijama za EP, u kojima im do kraja ove godine slijede okršaji sa Kazahstanom 2. rujna kod kuće, protiv Švicaraca 8. listopada na gostovanju i sa Engleskom 12. studenom na domaćem terenu.

– Generacija igrača rođenih 1994. i 1995. nastupa u ovim kvalifikacijama. Najsretniji bih bio kada bi dva-tri nogometaša postala A reprezentativci naše zemlje. Tada bismo zabilježili dobar rezultat jer je uspjeh povezan sa stvaranjem igrača za najbolju selekciju, naglasio je Nestorović.

Recimo i to da su Norvežani u negativnom nizu od pet uzastopnih poraza protiv Švedske sa 0:6 i Portugala 1:2 na domaćem terenu, Španjolske 0:2, Belgije 0:4 i Hrvatske 0:3 na gostovanjima.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI