fbpx

Uefa demantirala Lyon: Ne zna se početak Lige prvaka, postoje drugi prioriteti

Autor: dnevno.ba

Uefa je u nedjelju demantirala informaciju da će se uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Juventusa igrati 7. kolovoza, kako je objavio predsjednik francuskog kluba Jean-Michel Aulas.

“Ništa nije odlučeno, baš ništa”, izjavio je glasnogovornik Uefe za njemačku agenciju dpa upitan o datumima prekinutog natjecanja u Ligi prvaka.

Prioritet imaju nacionalna prvenstva

Zbog širenja koronavirusa Liga prvaka je prekinuta kad su ostale još četiri uzvratne utakmice osmine finala, a među njima je i ona između Lyona i Juventusa, u koju Francuzi ulaze s prednošću 1:0 iz prvog dvoboja.

Uefa je tijekom ožujka i travnja održala niz konferencija s predstavnicima svih nacionalnih saveza i klubova, a glavni zaključak tih razgovora bio je davanje prioriteta za dovršenje nacionalnih prvenstava, nakon čega bi se išlo i na dovršetak Lige prvaka i Europske lige.

Njemačka Bundesliga će nastaviti natjecanje 16. svibnja s namjerom da se prvenstvo završi do 30. lipnja. No mnoge druge lige još nisu ni blizu nastavku natjecanja, dok je u Francuskoj prvenstvo prekinuto, a PSG proglašen prvakom. Lyon je u takvom raspletu ostao bez plasmana u europska natjecanja za sljedeću sezonu.

Prekid prvenstva je predsjednik Lyona iskoristio i kao argument za tvrdnju da bi njegovu momčad Juventus mogao “masakrirati” u uzvratu jer bi torinska momčad mogla biti u punoj formi ako će talijanska Serie A biti nastavljena. Aulas je u razgovoru za francuski RTL naveo i da se već zna da će ta utakmica biti odigrana 7. kolovoza.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI